Antena 3 CNN International News Următoarea mișcare a lui Vladimir Putin în războiul din Ucraina depinde de trenul blindat al lui Kim Jong-un

Următoarea mișcare a lui Vladimir Putin în războiul din Ucraina depinde de trenul blindat al lui Kim Jong-un

Rusia caută cu disperare armament pentru războiul din Ucraina, în contextul în care sancțiunile impuse de Occident Moscovei fac dificilă orice încercare a liderului de la Kremlin de a obține ceea ce își dorește.

Următoarea mișcare a lui Vladimir Putin în războiul din Ucraina depinde de trenul blindat al lui Kim Jong-un
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Sep 2023   •   14:43

Pe acest fundal, vestea că liderul nord-coreean Kim Jong-un merge în Rusia să discute despre eventuale livrări de arme pentru războiul din Ucraina a produs doar o surpriză moderată.

Vizita ar urma să aibă loc sub pretextul unui eveniment programat la Vladivostok, în perioada 10 - 13 septembrie, iar Kim Jong-un ar urma să se deplaseze într-un tren blindat.

Statele conduse de cei doi lideri se află, ambele, sub efectul sancțiunilor internaționale: Rusia, pentru invazia din Ucraina, iar Coreea de Nord, pentru programele sale nucleare și balistice.

Citește și: Kim Jong-un a cerut fabricilor de armament din Coreea de Nord să își mărească producția

Putin vrea ca Phenianul să trimită forțelor Moscovei obuze de artilerie și rachete anti-tanc, iar Kim vrea ca Rusia să furnizeze Coreei de Nord tehnologia avansată pentru sateliți și submarine cu propulsie nucleară, precum și ajutor alimentar, relatează Antena 3 CNN.

Între timp, războiul se apropie de ziua cu numărul 600 și nu se întrevede un sfârșit apropiat al acestui conflict sângeros, declanșat de președintele rus.

"Ucraina încearcă să-și aducă mai departe operațiunile pe linia frontului. În zilele recente, a încercat și a reușit să străpungă prima linie a pozițiilor defensive ale Rusiei la sud de Zaporojie și să captureze localitatea Robotîne.

Unul dintre obiectivele strategice ale ofensivei ucrainiene, greu de atins, este să încerce să împingă rezistența rusă către Marea Neagră și să taie legătura Rusiei cu Crimeea.

Însă abia acum a fost a fost străpunsă linia frontului pe partea rusă, iar scopul principal al comandanților ucrainieni este să consolideze aceste mici câștiguri pe care le-au obținut.

Totuși, trebuie să ținem cont de faptul că timpul trece. Această contra-ofensivă fusese planificată pentru vară, când vremea era bună.

Acum vara a trecut, iar presiunea este foarte mare din partea aliaților Ucrainei pentru a vedea mai mult decât câștiguri minore pe teren", a relatat corespondentul CNN Salma Abdelaziz.

Foto: Un tren similar cu cel semnalat în 2019, în timpul vizitei în China a liderului nord-coreean Kim Jong-un, fotografiat în gara din Beijing

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close