Antena 3 CNN International News Regele Charles al Marii Britanii își amână vizita în Franța, după ce manifestanții au incendiat primăria din Bordeaux

Regele Charles al Marii Britanii își amână vizita în Franța, după ce manifestanții au incendiat primăria din Bordeaux

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii și-a amânat vizita în Franța din cauza protestelor extrem de violente împotriva reformei pensiilor, pentru care guvernul de la Paris și-a asumat răspunderea, ocolind votul Parlamentului.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mar 2023   •   14:44

Monarhul britanic și regina consoartă urmau să ajungă în Franța duminică, având pe agendă o vizită la Paris și una la Bordeaux, unde primăria a fost incendiată de protestatari, joi noaptea.

Ciocnirile între grupuri de protestatari furioși și poliție au izbucnit în timpul grevei la nivel național care a avut loc pe tot parcursul zilei de ieri.

"Având în vedere anunțul privind organizarea de noi manifestații împotriva reformei pensiilor, marți, 28 martie, vizita regelui Charles al III-lea, programată inițial pentru 26-29 martie în țara noastră, va fi amânată", a anunțat, vineri, Palatul Elysee într-un comunicat.

"Această decizie a fost luată de guvernele francez și britanic după un dialog telefonic între președintele Republicii și Rege în această dimineață, pentru a putea să-l întâmpinăm pe Majestatea Sa (...) în condiții care corespund relațiilor noastre de prietenie. Vizita de stat va fi reprogramată cât mai curând posibil", continuă comunicatul.

Citește și: Protestele din Franța s-ar putea prelungi timp de săptămâni | Corespondent CNN: "Nici Macron, nici protestatarii nu cedează"

Britanicii spun că Emmanuel Macron le-a cerut să amâne vizita lui Charles

Palatul Buckingham a confirmat, de asemenea, amânarea vizitei lui Charles.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a confirmat, de asemenea, că Regele nu va călători în Franța săptămâna viitoare, precizând că "această decizie a fost luată cu acordul tuturor părților, după ce președintele Franței a cerut guvernului britanic să amâne vizita".

Foto: proteste la Bordeaux, Franța, joi, 23 martie 2023

×
Subiecte în articol: Charles al III-lea Franta Bordeaux
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close