Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Protestele din Franța s-ar putea prelungi timp de săptămâni | Corespondent CNN: "Nici Macron, nici protestatarii nu cedează"

Protestele din Franța s-ar putea prelungi timp de săptămâni | Corespondent CNN: "Nici Macron, nici protestatarii nu cedează"

Scene violente zguduie Franța în cea de-a noua zi de proteste. Este un interval de timp în care Guvernul a trecut reforma pensiilor fără vot în Parlament iar președintele Emmanuel Macron i-a comparat pe manifestanții furioși cu adepții lui Donald Trump, care au asediat Capitoliul.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mar 2023   •   19:08

Joi, protestatarii au blocat un terminal al aeroportului Charles de Gaulle, dar și o autostradă pe care au adus mai multe gunoaie și le-au incendiat.

Moțiunile depuse de Opoziție împotriva Guvernului au picat iar autoritățile se așteaptă la proteste și mai dure.

Corespondent CNN:  "Macron a spus că va duce reformele la capăt și că viața va reveni la normal"

"Șansele ca președintele Macron să cedeze în fața protestatarilor - după ce guvernul și-a asumat răspunderea pentru reforma pensiilor - sunt destul de mici. Președintele francez a spus, ieri, la televiziune, că va duce reformele până la capăt.

Citește și: Franța, zguduită de furia protestatarilor din orașe, după declarațiile președintelui Macron | Lider sindical: "Guvernul a dat foc la țară!"

Guvernul a ales să folosească mecanismul constituțional care îi permite să ocolească votul asupra legii în Parlament şi de aceea sunt atât de mulți oameni furioși în stradă.

Consiliul Constituțional va analiza situația, dar nimeni nu se mai așteaptă acum la o decizie de neconstituționalitate.

Astfel, legea urmează să intre în vigoare până la sfârșitul anului.

Corespondent CNN: "70% dintre francezi sunt împotriva reformei pensiilor"

Sindicatele și-au mobilizat în număr foarte mare membrii la protestul de joi, cu scopul de a paraliza țara, sperând să determine guvernul să dea înapoi.

Este o confruntare între voința celor două părți. Sondajele arată că 70% dintre francezi se opun acestei reforme.

Aceste cifre mai spun că sindicatele se bazează în continuare pe mulți oameni în stradă, la proteste. în următoarele săptămâni. Macron afirmă, la rândul său, ca viața în Franța să revină la normal. Ambele parți dând dovadă de multă hotărâre, situația se va menține dificilă în următoarele zile", a transmis corespondentul CNN Melissa Bell.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close