Antena 3 CNN International News Rusia reacționează la vizita lui Volodimir Zelenski în Herson

Rusia reacționează la vizita lui Volodimir Zelenski în Herson

Rusia a reacționat succint la vizita întreprinsă, luni, de președintele ucrainean în orașul Herson.

Rusia reacționează la vizita lui Volodimir Zelenski în Herson
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Noi 2022   •   14:08

Această capitală a regiunii anexate ilegal, printr-un decret semnat de Vladimir Putin la finele lunii septembrie, a fost eliberată de forțele ruse.

Ministerul Apărării de la Moscova semnala, vineri dimineața, încheierea retragerii din orașul și din regiunea Herson pe poziții situate pe malul estic al Niprului. În aceeași zi, armata ucraineană intra în Herson, în ovațiile localnicilor.

La trei zile de la această evoluție, Moscova se vede în situația umilitoare de a reacționa printr-un  "no comment" la vizita lui Volodimir Zelenski în orașul eliberat.

 "Nu comentăm. Acesta (Herson, n.r.) este teritoriu rus", a spus, luni, Dmitri Peskov (foto), purtătorul de cuvânt al președinției ruse, solicitat să vorbească despre vizita de luni a liderului de la Kiev în capitala regională.

Volodimir Zelenski, vizită-surprinză în orașul Herson, eliberat de ruși săptămâna trecută: "Mergem înainte!"

"Mergem înainte. Suntem pregătiți pentru pace, pace pentru întreaga țară", a spus Zelenski în fața soldaților, în piața principală din Herson.

El a distribuit pe contul său Facebook mai multe fotografii în mijlocul militarilor ucraineni.

În imagini se vede că unii soldați au primit distincții din partea șefului de stat.

Președintele ucrainean le-a mărturisit jurnaliștilor că a considerat necesar să viziteze orașul, deși există riscul ca rușii să fi lăsat în urmă capcane explozive.

"Armata își asumă riscuri în fiecare zi, jurnaliștii își asumă riscuri. Cred că este necesar să fim aici și să vorbim despre locuitorii Kherson, să sprijinim oamenii, pentru a-i face să simtă că nu doar vorbim despre asta, ci că ne-am întors cu adevărat și am înălțat drapelul ucrainean în Herson. Doresc, de asemenea, să simt emoția, energia oamenilor. Este motivant", a declarat el.

Sâmbătă, locuitorii din Herson au sărbătorit eliberarea orașului, la o zi după ce forțele ucrainene au intrat în capitala regională, iar trupele ruse s-au retras spre est.

×
Subiecte în articol: Rusia reactie Herson vizita
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close