Antena 3 CNN International News Se înmulțesc semnele contraofensivei ucrainene: Zelenski, a doua vizită în 24 de ore pe linia frontului

Se înmulțesc semnele contraofensivei ucrainene: Zelenski, a doua vizită în 24 de ore pe linia frontului

Volodimir Zelenski s-a dus în regiunea Herson, aflată pe linia frontului din sudul țării, la câteva luni după ce această provincie ucraineană a fost eliberată parțial de sub ocupația rusă. 

Se înmulțesc semnele contraofensivei ucrainene: Zelenski, a doua vizită în 24 de ore pe linia frontului
Sursa foto: Telegram / Volodimir Zelenski
de Adrian Iclozan    |    23 Mar 2023   •   14:47

"O călătorie de lucru în regiunea Herson. Satul Posad Pokrovske, unde multe case și facilități de infrastructură socială au fost avariate ca urmare a agresiunii la scară largă a Rusiei.

Electricitatea și alimentarea cu apă sunt în curs de restabilire, o facilitate medicală este în curs de reconstrucție iar oamenii se întorc.

Am vorbit cu localnicii despre problemele și nevoile lor actuale. Vom restabili și reconstrui totul", a scris președintele ucrainean într-o postare publicată, joi, pe Telegram.

Textul însoțește un clip cu imagini din zona vizitată și în care Volodimir Zelenski discută cu localnicii.

Citește și: Șeful forțelor terestre din Ucraina: "Contraofensiva începe foarte curând!" | Radu Tudor: "Va fi o surpriză de proporții!"

Forțele rusești au distrus o mare parte din infrastructura energetică din Herson înainte de a se retrage din capitala regională omonimă pe malul estic al râului Nipru. 

La câteva luni după retragerea rusă, cele două părți continuă să schimbe de lovituri de artilerie care fac victime civile iar întreruperile de energie electrică rămân frecvente. 

Zelenski, vizită-surpriză în Bahmut

Miercuri, președintele ucrainean a făcut o vizită-surpriză trupelor de pe frontul din regiunea Donețk și a înmânat distincții apărătorilor din Bahmut, relatează CNN, pe baza unei înregistrări video publicate de biroul liderului de la Kiev.

"În timpul unei călătorii de lucru în regiunea Donețk, președintele Ucrainei, Volodimir Zekenski, a vizitat pozițiile de front ale armatei ucrainene din zona Bahmut", se arată într-un comunicat al biroului președintelui.

Aflat într-o hală mare, într-o locație neprecizată, Zelenski a declarat: "Sunt onorat să mă aflu astăzi aici, în estul țării noastre, în Donbas, și să îi premiez pe eroii noștri, să vă mulțumesc, să dau mâna cu voi. Vă mulțumesc pentru că ați protejat statul, suveranitatea, estul Ucrainei".

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close