Antena 3 CNN International News WTA amenință că se retrage din China, dacă acuzațiile lansate de jucătoarea Peng Shuai nu sunt investigate

WTA amenință că se retrage din China, dacă acuzațiile lansate de jucătoarea Peng Shuai nu sunt investigate

Șeful Asociației Femeilor de Tenis (WTA), Steve Simon, a spus că este dispus să piardă afaceri în valoare de sute de milioane de dolari în China dacă nu se află adevărul despre jucătoarea de tenis Peng Shuai și dacă acuzațiile lansate de ea nu sunt investigate în mod corespunzător.

WTA amenință că se retrage din China, dacă acuzațiile lansate de jucătoarea Peng Shuai nu sunt investigate
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    19 Noi 2021   •   09:08

„Cenzura nu este niciodată ok indiferent de preț, sper că Peng Shuai și familia ei sunt în siguranță și în regulă,” a scris jucătoarea din Japonia ca parte a unei declarații pe Twitter alături de hashtag-ul #WhereIsPengShuai.

Controversa riscă să afecteze viitoarele Jocuri Olimpice de iarnă din 2022, care urmează să înceapă la Beijing în mai puțin de trei luni. Apelurile la boicot au crescut în ultimele luni, din cauza preocupărilor legate de presupusele încălcări ale drepturilor omului din China. Joi, președintele american Joe Biden a confirmat că analizează un boicot diplomatic al evenimentului.

Preocuparea internațională pentru Peng, ar putea întări acum aceste apeluri.
Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a declarat că nu va comenta această problemă și a sugerat că ar trebui abordată „diplomația liniștită”, a informat Reuters.

„Experiența arată că diplomația liniștită oferă cea mai bună oportunitate de a găsi o soluție pentru întrebări de acest fel”, a declarat joi un purtător de cuvânt al CIO, potrivit Reuters. 

Vorbind la o conferință de presă de joi, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe Zhao Lijian a declarat că acuzația lui Peng nu este o problemă diplomatică și a refuzat să comenteze în continuare.

×
Subiecte în articol: Peng Shuai China WTA
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close