Pasca cu brânză în aluat de cozonac este absolut delicioasă şi nu ai nevoie de multă experienţă pentru a pregăti această reţetă perfectă pentru masa de Paşte.
Se apropie Paştele, iar multe dintre gospodine se gândesc la preparatele de pe masa de sărbători. Pentru friptura de miel, gospodinele iscusite folosesc un ingredient banal care reuşeşte să frăgezească carnea într-un timp record.
Rețetele simple și rapide sunt foarte căutate în perioada postului. Această prăjitură cu mere și nuci se prepară ușor și este un adevărat deliciu pentru iubitorii de dulce.
Cartofii noi sunt delicioși, însă, de cele mai multe ori, curățarea lor se transformă într-o adevărată provocare, motiv pentru care gospodinele caută permanent trucuri care să le ușureze munca.
În perioada postului, credincioșii se bucură din plin de gustul savuros al mâncărurilor pe bază de legume. Un astfel de preparat este și ghiveciul călugăresc, care merită să fie încercat în aceste zile.
Deserturile rapide, preparate cu ingrediente simple, sunt foarte apreciate. Din această categorie face parte și prăjitura cu banane caramelizate, care este gata în doar 15 minute.
Ardeii umpluți de post sunt foarte gustoși și sățioși, fiind chiar mai buni decât cei care conțin carne. În perioada Postului Paștelui, această rețetă este la mare căutare printre români.
Carnea de pește este o adevărată delicatesă. Dincolo de gustul delicios, peștele are și o mulțime de beneficii pentru organism. Cu toate acestea, oamenii preferă să consume tipurile de pește pe care le cunosc și evită să încerce ceva nou.
Iubitorii de șnițele trebuie să știe că există și o variantă de post, care înlocuiește perfect gustul clasic. Această rețetă nu necesită soia, ci un alt ingredient care reprezintă o alternativă excelentă pentru carne.
Această variantă de omletă este ideală pentru diminețile din perioada Postului Paștelui, pentru că nu conține ouă sau alte ingrediente de origine animală.
Odată cu venirea primăverii, cel mai probabil gândul îți zboară la Învierea Domnului. Această zi importantă pentru creștinii ortodocși se sărbătorește cu mare fast în fiecare familie.
Plăcinta de post cu mere este chiar mai bună decât cea "de dulce", datorită unui ingredient secret, care face aluatul să fie fraged și să se topească în gură.