Antena 3 Life Alarmant! Ce s-a descoperit în cartofii prăjiți de la fast-food! Mori cu zile!

Alarmant! Ce s-a descoperit în cartofii prăjiți de la fast-food! Mori cu zile!

de Gabriel Dano    |    15 Iul 2020   •   17:10
Alarmant! Ce s-a descoperit în cartofii prăjiți de la fast-food! Mori cu zile!
Sursa foto: Pixabay.com

Cartofii prăjiți sunt garnitura preferată a milioane de oameni și ingredient principal în toate restaurantele fast-food din toată lumea. Cantitățile de cartofi prăjiți care se vând într-o singură zi pentru porțiile împătimiților de fast-food sunt uriașe. Dar puțini dintre aceștia conștientizează ce efect nefast au cartofii astfel gătiți asupra organismului.

Potrivit unui studiu făcut de oamenii de știință americani cartofii prăjiți conțin substanţe cancerigene care ne pot îmbolnăvi grav și chiar scurta viața, în unele cazuri. Cartofii congelaţi semipreparaţi, procesați în cantități uriașe de cele mai cunoscute lanțuri de fast-food din lume, ar putea conţine o substanţă, acrilamida, care dacă este consumată în cantităţi mari poate provoca apariţia cancerului.

Ce este acrilamida și de ce este atât de toxică pentru organismul uman

Acrilamida este o substanţă puternic oxidantă, rezultată din degradarea amidonului. Acrilamida se formează în momentul în care alimentele sunt procesate. Specialiștii vin însă și cu soluția care ne-ar putea scuti de o grămadă de probleme. Există metode prin care cantitatea de acrilamidă poate fi redusă tocmai pentru a preveni îmbolnăvirea.

Astfel, rezultatele studiului arată că soluţia cea mai bună este reducerea cantităţii de fructoză şi glucoză din cartofi, în momentul când sunt tăiaţi.

Agenţia Normelor Alimentare din SUA (The Food Standards Agency) recomandă celor care consumă mâncăruri bogate în acrilamidă să mănânce şi multe alimente sănătoase - fructe şi legume bogate în vitamine şi antioxidanţi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close