Antena 3 Life De ce bârfim? Explicațiile psihologice din spatele unui obicei blamat

De ce bârfim? Explicațiile psihologice din spatele unui obicei blamat

12 Noi 2018   •   20:20
De ce bârfim? Explicațiile psihologice din spatele unui obicei blamat
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Cu toate că bârfă pare o acțiune nefondată, există argumente precise pentru care simțim nevoia de a barfi. Studiile făcute de specialiști în domeniu au dovedit că există motive întemeiate pe care le avem, fără să ne dăm seama, pentru a barfi.

Bârfă poate fi o metodă de cunoaștere a oamenilor din jur - Barfind, poți află cum gândesc persoanele din jur, precum și ce repere morale au acestea. 

Bârfă ne poate face să ne simțim în siguranță - Unii specialiști sunt chiar de părere că bârfă a avut un rol extrem de important în procesul evolutiv, ajutând individul să afle despre pericole și să se protejeze de ele.

Bârfă creează legături între oameni - Un studiu făcut în anul 2011 a scos la iveală faptul că bârfă de la locul de muncă poate duce la prietenii de durata, ce pot dura pe viață.

Bârfă satisface nevoia de a spune povești - Bârfă reprezintă un prilej excelent de a ne folosi talentul de narator. 

Bârfă satisface nevoia de atenție - În natură umană stă și nevoia de atenție, nevoie care la unii dintre noi este mai accentuată decât la alții, potrivit doc.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close