Antena 3 CNN Life Oameni O femeie cu unsprezece soți a fost bătută cu pietre până a murit  

O femeie cu unsprezece soți a fost bătută cu pietre până a murit  

O femeie cu unsprezece soți a fost bătută cu pietre până a murit  
14 Mai 2018   •   16:56

O femeie a fost ucisă cu pietre în Somalia, după ce o instanță condusă de al-Shabab a condamnat-o pentru că are mai mulți soți. Shukri Abdullahi Warsame a fost acuzată că s-a căsătorit de unsprezece ori fără a divorța de soții anteriori. 

Femeia a fost îngropată până la gât și omorâtă cu pietre de către luptătorii al-Shabab, potrivit rezidenților din orașul sudic Sablale. Grupul Al-Shabab practică o interpretare strictă a legii Sharia. Mohamed Abu Usama, guvernatorul grupului al-Shabab pentru regiunea Lower Shabelle, a declarat pentru Reuters: "Shukri Abdullahi și cei nouă soți inclusiv soțul ei legal, au fost aduși la tribunal, fiecare declarând că ea este soția lui". 

Potrivit legii islamice poligamia pentru o femeie este ilegală, dar bărbațiilor li se permite să se căsătorească cu până la patru soții. 

Divorțul este permis pentru ambii parteneri, dar în timp ce bărbații se pot separa de soțiile lor, femeia trebuie să aibă consimțământul soțului. Dacă nu i se dă voie, soția poate merge la curtea religioasă pentru a obține aprobarea. Divorțul este un lucru comun în Somalia, dar detaliile acestui caz sunt neobișnuite.  

Sursă: BBC

×
Subiecte în articol: islam Somalia
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close