Antena 3 Life Viață sănătoasă Alimentul considerat SĂNĂTOS este de fapt o BOMBĂ pentru organism. "Mulţi tineri se îmbolnăvesc de diabet din cauza asta"

Alimentul considerat SĂNĂTOS este de fapt o BOMBĂ pentru organism. "Mulţi tineri se îmbolnăvesc de diabet din cauza asta"

de O.P.    |    19 Mai 2014   •   12:46
Alimentul considerat SĂNĂTOS este de fapt o BOMBĂ pentru organism. "Mulţi tineri se îmbolnăvesc de diabet din cauza asta"

Alimentaţia pare să fie una din marile probleme ale societăţii moderne. Mâncărurile modificate genetic sunt adevărate bombe pentru organism, cauzând numeroase boli care scurtează viaţa oamenilor.
Un raport al experţilor britanici în nutriţie, publicat recent, atrage atenţia asupra alimentaţiei foarte nesănătoase a adolescenţilor, ce riscă deja să sufere de obeziate, diabet tip 2 şi boli cardiace. Printre altele, experţii avertizează în privinţa sucului de fructe, pe care mulţi îl consideră sănătos şi îl consumă în cantităţi mari: în realitate, acesta conţine foarte mult zahăr şi nu ar trebui consumat mai des de o dată pe zi.

Potrivit studiului, fetele şi băieţii din Marea Britanie, cu vârste de 11-19 ani, mănâncă, în medie, cu 42% mai mult zahăr decât ar trebui, conform recomandărilor actuale, şi cantităţi de grăsimi saturate cu 14% mai mari decât cele recomandate. Copiii sub 10 ani depăşesc cantitatea de zahăr recomandată cu 34%, în medie.

Principalele surse de zahăr în alimentaţia copiilor o constituie sucul de fructe, băuturile răcoritoare, batoanele de cereale, biscuiţii şi prăjiturile.

Sucul de fructe nu ar trebui consumat mai mult de o dată pe tot parcursul unei zile, avertizează nutriţioniştii.
 

 

 Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close