Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Care sunt regulile de bază ale slăbitului! Ce trebuie de fapt să alegi pentru a fi fit mereu

Care sunt regulile de bază ale slăbitului! Ce trebuie de fapt să alegi pentru a fi fit mereu

Care sunt regulile de bază ale slăbitului! Ce trebuie de fapt să alegi pentru a fi fit mereu
18 Aug 2015   •   15:18

Toata lumea isi doreste sa fie in forma fara prea multa bataie de cap sau restrictii. Adevarul este undeva la mijloc. Valentin Vasile, creator si cofondator Limitless Total Body Makeover, personal trainer si specialist in nutritie sportiva ne spune care sunt regulile pentru a avea o viata sanatoasa si un corp de invidiat. Totul tine de tine si de stilul de viata pe care il vei adopta.

Cele cinci reguli de baza ale slabirii:
1.    trebuie sa iei mese mici si dese (cinci in cazul femeilor si sase in cazul barbatilor),
2.    alege alimente cu putine calorii, dar care contin multi nutrienti,
3.    nu compune o masa din mai mult de doua grupe de alimente si respecta regulile combinarii corecte,
4.    sa ai un aport de proteine adecvat si sa nu consumi alte lichide in afara apei plate, a limonadei si ceaiurilor neindulcite,
5.    compune-ti meniul astfel incat maximum 30% sa contina alimente de origine animala, iar restul vegetale, de preferinta crude.

Si nu in ultimul rand cel mai important lucru este determinarea noastra de a duce un stil de viata sanatos pe termen lung si de a nu cauta solutii “minune” care promit un rezultat rapid, dar de scurta durata. Solutia care va topi kilogramele de grasime nu este o pilula magica sau vreo dieta extrema. Cel mai important este sa te accepti si sa iti iubesti corpul, astfel incat sa mananci si sa faci sport, nu pentru a-l chinui sau a-l impovara cu reziduuri alimentare, ci pentru a-l hrani si a-i aduce un plus de sanatate. Alimentele si sportul nu sunt instrumente de tortura, ci sunt instrumente care te pot ajuta sa fii mai echiibrat, mai multumit cu tine insuti, mai sanatos, mai energic si mai performant in toate activitatile tale zilnice. Kilogramele de grasime sunt doar o urmare fireasca a obiceiurilor tale zilnice. Odata ce vei identifica obiceiurile gresite, le vei elimina si le vei inlocui cu altele corecte, corpul tau isi va regla singur greutatea.

×
Subiecte în articol: dieta viata sanatoasa nutritie alimente
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close