Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce se intampla in corpul tau daca mananci stafide in fiecare zi

Ce se intampla in corpul tau daca mananci stafide in fiecare zi

Ce se intampla in corpul tau daca mananci stafide in fiecare zi
18 Noi 2015   •   14:32

Gospodinele isi amintesc de stafide doar de sarbatori, atunci cand prepara cozonaci, dar nu multi stiu ca stafidele sunt o alternativa sanatoasa si delicioasa a bomboanelor sau atunci cand iti este pofta de dulce. Sa vedem cateva motive care ar trebui sa ne faca sa le consumam mai des:

Stafidele au proprietati anticancerigene. Un antioxidant din stafide numit catehina ajuta la protejarea impotriva radicalilor liberi, cei responsabili pentru cresterea tumorilor.
Maresc libidoul. Stafidele contin un aminoacid numit arginina, care are potential de marire a libidoului si care sporeste senzatia de excitare. Sunt recomandate in special barbatilor, in tratamentul disfunctiilor erectile si ca energizant.
Protejeaza oasele si dintii. Stafidele contin acid oleanoic, essential pentru sanatatea dintilor. Calciul din ele previne deteriorarea dintilor si a oaselor, iar antioxidantii impiedica dezvoltarea bacterilor in gura.
Imbunatatesc digestia, deoarece sunt foarte bogate in fibre si ajuta la reglarea tranzitului intestinal. Au efect usor laxativ si previn constipatia, ajuta si la eliminarea toxinelor din corp. Continuarea aici.

×
Subiecte în articol: corp alimentatie
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close