Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cum te feresti de toxiinfectiile alimentare

Cum te feresti de toxiinfectiile alimentare

Cum te feresti de toxiinfectiile alimentare
de O.P.    |    04 Iul 2014   •   13:06
Mai ales pe timpul verii, pe fondul temperaturilor ridicate care pot zadarnicii buna pastrare a alimentelor, apar tot mai multe cazuri de toxiinfectii alimentare. Insa, cu putina atentie si organizare, te poti feri de ele!


Listeria


Fructele si legumele proaspete, unele produse lactate procesate precum branza sau si lactatele nepasteurizate pot fi contaminate cu bacteria listeria, care genereaza toxiinfectie alimentara manifestata prin febra, dureri musculare, probleme de stomac si diaree. Toxiinfectia din cauza listeriei poate aparea la doar 2 zile de la ingerarea alimentului contaminat, dar si dupa doua luni de la expunerea la bacterie.

 

Pentru a evita aceasta problema, fructele si legumele trebuie sapalate temeinic si pastrate in frigider la cel mult 4 grade celsius. Totodata, evita lactatele nepasteurizate. Practic, prin pasteurizare are loc procesul de ucidere a bacteriilor.

 

Si anumite carnuri pot contine listeria, iar in cele procesate bacteria poate supravietui ani buni. Caldura este cea care ucide listeria, asadar opteaza pentru produse pe care sa le incalzesti la peste 70 de grade celsius inainte sa le mananci.


Continuarea pe Lyla.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close