Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Un aliment scapat pe jos poate fi mancat daca este ridicat in primele cinci secunde. Adevarat sau fals?

Un aliment scapat pe jos poate fi mancat daca este ridicat in primele cinci secunde. Adevarat sau fals?

Un aliment scapat pe jos poate fi mancat daca este ridicat in primele cinci secunde. Adevarat sau fals?
de O.P.    |    20 Mai 2014   •   13:13

Mitul potrivit caruia un aliment scapat pe jos si ridicat in cel mult cinci secunde poate fi mancat este considerat valabil de multe persoane. Astfel, multi mananca un fruct scapat pe jos si ridicat de indata, crezand ca in cele cinci secunde acesta nu se va umple de microbi.

Adevarat sau fals?

Numeroase persoane au auzit de „regula celor cinci secunde” in ceea ce priveste scapatul alimentelor pe jos. Daca o bucata de mancare cade pe gresia din bucatarie, este ridicata de indata si se sufla in ea, este consumata fara ca cel care mananca sa-si ridice probleme referitoare la cate bacterii sunt pe bucata respectiva.

Un specialist bacteriolog de la Universitatea Queen Mary de la Londra a decis, insa, sa supuna testului stiintific „regula celor cinci secunde”. Doctorul Ronald Cutler a folosit trei tipuri de alimente pentru a face testul: o bucata de pizza, o bucata de mar si o felie de paine unsa cu unt.

Rezultatele testelor, pe lyla.ro

×
Subiecte în articol: mancare alimentatie
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea!
x close