Antena 3 CNN Life Prof. dr. Vlad Ciurea împlinește astăzi 83 de ani. Regula celor 3 de 8, unul dintre secretele longevității

Prof. dr. Vlad Ciurea împlinește astăzi 83 de ani. Regula celor 3 de 8, unul dintre secretele longevității

Renumitul medic Alexandru Vlad Ciurea împlinește astăzi 83 de ani. Acesta spune că secretul longevității poate consta în regula celor 3 de 8.

Prof. dr. Vlad Ciurea împlinește astăzi 83 de ani. Regula celor 3 de 8, unul dintre secretele longevității
Sursa foto: Vlad Ciurea/Facebook
de Laura Dinu    |    29 Aug 2023   •   21:40

Prof. Dr. Vlad Ciurea a explicat care este stilul de viață prin care putem avea o bătrânețe frumoasă și liniștită.  

„Din nefericire, populația foarte tânără vrea să facă foarte multe. Nu putem, iar creierul nu primește atâtea comenzi câte vrem noi să-i dăm”, a explicat prof. Dr. Vlad Ciurea.  

„Vrei să faci față și simți că nu mai poți, puțin repaus este minunat. Atunci, dintr-o dată, se liniștește creierul. Celulele nervoase sunt vascularizate, primesc oxigen și ceea ce le place cel mai mult, glucoză, și încep să se simtă bine.

Lucrurile trebuie luate pas cu pas, nu toate odată. Nu trebuie să-i dai creierului două comenzi pentru că amândouă vor ieși prost. Este adevărat! Uitați-vă ce se întâmplă în circulație când cineva vrea să și conducă, să și dea mesaje pe telefon”, a mai spun renumitul medic.  

„Creierul e un organ foarte sensibil și trebuie să-i respectăm regula celor trei de opt. Opt ore de muncă, opt ore de somn, opt ore de activități de rutină zilnică”, a subliniat Vlad Ciurea, potrivit DCNews.ro.

×
Subiecte în articol: Dr. Vlad Ciurea
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close