Antena 3 CNN Life Alimentele care nu trebuie consumate imediat după trezire. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Niciodată!”

Alimentele care nu trebuie consumate imediat după trezire. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Niciodată!”

Prof. Dr. Vlad Ciurea a explicat care sunt alimentele care nu trebuie consumate niciodată la micul dejun.

Alimentele care nu trebuie consumate imediat după trezire. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Niciodată!”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    23 Iul 2023   •   06:00

Potrivit renumitului medic, ritualul de dimineață este extrem de important pentru sănătatea creierului. 

”Noi trebuie să ținem creierul în activitate, și mai mult decât atât, trebuie să îl ținem normal și sănătos. Această activitate de mentenanță a creierului implică foarte multe elemente. 

Trebuie să începem dimineața, cu primele raze de soare și cu un zâmbet. Să gândim pozitiv, să ne uităm la ce este frumos, și chiar dacă lucrurile nu sunt chiar cum gândim noi, să deschidem geamul, să fim extrem de optimiști să inspirăm aer curat și să gândim la ce va fi peste zi bine și foarte bine. 

Apa de dimineață este extrem de importantă pentru sănătate

Apa de dimineață trebuie să fie plată și trebuie să bem apă, nu cafea! Primul lucru, pe stomacul gol, este apă. Apă plată, nu cu gheață, nu cu alte ingrediente, nu cu alte substanțe. Dacă o vreți cu lămâie, da, pe stomacul gol, la temperatura camerei, pentru că pătrunde în corp. Și umidifică tot corpul, curăță tot corpul, hidratează tot corpul. 

Deci această stare pe care am avut-o peste noapte, organismul s-a odihnit, trebuie să îl reactivăm. Și atunci apa pornește organismul!”, explică prof. dr. Vlad Ciurea la Antena 3 CNN. 

Citește și: Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Cuvintele pe care trebuie să le repetăm ca pe Tatăl Nostru! Altfel nu putem să trăim sănătos!”

Ce mâncăm la micul dejun

Acesta subliniază că micul dejun trebuie luat în tihnă și nu trebuie să conțină alimente greu digerabile, în special prăjeli. 

”După care urmează igiena de dimineață și un mic dejun care nu trebuie să fie niciodată în fugă. Și nici copios. Trebuie să fie ceva plăcut, ceva, dacă se poate, cu puțină muzică. Și după aceea urmează acea plăcere, pe care o știm cu toții, care place tuturor românilor, nimeni nu contrazice acest lucru, se numește cafeaua de dimineață”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

Mai mult decât atât, medicul subliniază că micul dejun nu trebuie luat imediat după trezire. 

"Nu ar trebui să mâncăm imediat după ce ne trezim. Treptat pregătim organismul cu mișcare, pregătim organismul cu gândire, pregătim organismul cu lichide.

După aceea să urmeze acest mic dejun de dimineață, care nu trebuie să fie greu, trebuie să fie un mic dejun ușor. 

Urmează toaleta cu îmbrăcare. Pentru că această plăcere din oglindă se reflectă asupra structurii noastre mentale, să ne placă ce vedem și apoi, în mod relaxant, să ne deplasăm spre ceea ce numim serviciu.

Cu plăcere, fără scandal, fără claxoane, fără aglomerație”, a mai spus el. 

Alimente pentru sănătatea creierului

Totodată, unul dintre sfaturile profesorului Dr. Vlad Ciurea pentru sănătatea creierului este să nu mâncăm foarte mult în timpul săptămânii. El a spus și ce alimente sunt recomandate pentru creier.

"În cursul săptămânii să nu mâncăm foarte mult. În primul rând, îi dăm carne de pește slab, dar și carne de pește gras pentru că aduce Omega-3. Îi dăm carne de curcan; foarte bună pentru el. Carnea de capră este foarte bună pentru creier. Nu îi dăm porc", a spus acesta.

Totodată medicul susține că omul este măsura tuturor lucrurilor și ne recomandă să gustăm din toate, dar câte puțin. O altă recomandare a sa este să terminăm ultima masă a zilei până la orele 20.00, astfel încât să avem un repaus de măcar două ore și jumătate între ultima masă și somn.

×
Subiecte în articol: Dr. Vlad Ciurea
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close