Antena 3 CNN Life Vremea rece contribuie la apariția mucegaiului. Ce putem face pentru a scăpa de el

Vremea rece contribuie la apariția mucegaiului. Ce putem face pentru a scăpa de el

Ventilația incompletă și necorespunzătoare poate duce la creșterea mucegaiului pe pereți, mobilier sau bunuri personale. Mucegaiul poate fi responsabil pentru reacțiile iritante și alergice. Vremea umedă, combinată cu ferestrele închise, face ca pereții să "transpire", formând mucegai.

Vremea rece contribuie la apariția mucegaiului. Ce putem face pentru a scăpa de el
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Oct 2023   •   10:00

Mucegaiul este peste tot; este o parte integrantă a mediului natural. Cheia creșterii mucegaiului este umiditatea. Controlul mucegaiului este o chestiune de control al umidității. Odată ce problema de umiditate este vindecată, este foarte probabil ca mucegaiul să nu se mai întoarcă.

Mucegaiul este ceva la care majoritatea oamenilor nu se gândesc până nu îl văd sau mirosi. A fi proactiv este cel mai bun mod de a ține mucegaiul la distanță. Aceasta înseamnă creșterea ventilației, îndepărtarea umezelii și curățarea imediată a oricăror semne de început ale creșterii acesteia.

Următoarele sfaturi vă vor ajuta la o ventilație adecvată și la prevenirea mucegaiului sau a formării de mucegai:

• Aerisiți-vă casa minim 30 de minute pe zi.

• Ventilația încrucișată este necesară, astfel încât ușile interioare trebuie deschise împreună cu ferestrele pe părțile opuse.

• Țineți ușa bucătăriei închisă și camera ventilată în timp ce gătiți sau folosiți mașina de spălat vase.

• Țineți ușa băii închisă în timpul dușurilor și băilor. Dacă aveți un ventilator de evacuare, acesta ar trebui să fie pornit. Dacă nu există ventilator de evacuare, fereastra trebuie să fie întredeschisă pentru a lăsa aerul umed să iasă.

• Mobilierul nu trebuie așezat pe pereți. Mutați mobilierul de la patru până la șase inci de pereți, astfel încât aerul să curgă între ei.

• În timpul lunilor de iarnă, camerele din partea de nord a unei case sunt mai reci. Asigurați-vă că camerele respective sunt încălzite puțin mai mult decât camerele orientate spre sud.

×
Subiecte în articol: mucegai vreme rece
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close