Antena 3 CNN Politică Băsescu: Ar fi cea mai mare laşitate să demisionez. O voi face doar dacă USL acceptă condiţiile mele

Băsescu: Ar fi cea mai mare laşitate să demisionez. O voi face doar dacă USL acceptă condiţiile mele

Băsescu: Ar fi cea mai mare laşitate să demisionez. O voi face doar dacă USL acceptă condiţiile mele
Sursa foto: Foto: INTACT Images
05 Aug 2012   •   20:20

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, duminică, că nu intenţionează să demisioneze deoarece aceasta ar fi "cea mai mare laşitate", informează Mediafax.
   
"M-am gândit şi ar fi cea mai mare laşitate. V-am mai spus că preşedinţii nu abdică, nici nu pot şi demisia mea ar fi atingerea obiectivului celor care au dat lovitura de stat şi nu vreau să îşi atingă obiectivul. Dacă va spune Curtea Constituţională altfel, foarte bine, îmi voi scoate pălăria, îmi iau bocceluţa şi am plecat că am o meserie, ştiu ce să fac. Dar altfel ar fi ridicol ca eu însumi prin atitudine, prin acţiunea mea să duc la finalizarea cu succes a loviturii de stat", a declarat Băsescu, duminică seara, într-o conferinţă la sediul său de campanie.
   
De asemenea, el a arătat că, fiind suspendat, nu poate demisiona dintr-o funcţie pe care nu o are.
   
"Mai mult decât atât, ca preşedinte suspendat legal, nu pot demisiona dintr-o funcţie pe care nu o am în momentul de faţă, cea de preşedinte", a spus el.
   
Totodată, Băsescu a mai amintit că va demisiona în eventualitatea revenirii sale la Palatul Cotroceni, în condiţiile în care USL va accepta condiţiile sale: revizuirea Constituţiei cu reducerea mandatului preşedintelui la patru ani, Parlament unicameral cu 300 de parlamentari.
   
Senatorul PSD Dan Şova a declarat, vineri, că preşedintele suspendat Traian Băsescu a minţit cu nonşalanţă când a spus că nu poate demisiona întrucât este suspendat, el citând din consilierul prezidenţial Ştefan Deaconu, care afirmă contrariul în cartea "Constituţia comentată pe articole".
   

×
Subiecte în articol: usl Constitutia Romaniei
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close