Antena 3 CNN Politică Claudiu Manda: Amnistia și grațierea se fac, nu se discută. După ce se fac, se aduc și argumentele

Claudiu Manda: Amnistia și grațierea se fac, nu se discută. După ce se fac, se aduc și argumentele

Claudiu Manda: Amnistia și grațierea se fac, nu se discută. După ce se fac, se aduc și argumentele
17 Dec 2018   •   14:38

Preşedintele Comisiei de Control SRI, Claudiu Manda, a declarat, luni, că „amnistia și grațierea de fac, nu se discută”, precizând că o dezbatere pe subiect nu ar face decât să întârzie demersul.

„Eu am înțeles că trebuie să vedem dacă există și o altă posibilitate decât amnistie și grațiere, pentru ca persoanele care au fost abuzate, care n-au avut parte de un proces corect sau au avut dosare făcute, nu știu, în ceea ce privește funcționarea cu binomul și cu culoarele, și care sunt nevinovați, să poată să nu mai fie nici cercetați și nici în pușcărie. Și mi se pare corectă această abordare.

Ce va face Guvernul este o chestiune care va decide Guvernul. Amnistia și grațierea se fac, nu se discută. După ce se fac, sigur că se aduc și argumentele necesare. E o chestiune pe care Guvernul, dacă o dă, o dă cu argumentele necesare și cu argumentele pe care le are, nu stăm să facem o dezbatere pe subiect”, a spus Claudiu Manda.

Citește și: Ministrul Justiției, noi precizări despre amnistie şi graţiere

Citește și: Tudorel Toader, despre adoptarea OUG pentru amnistie şi graţiere: „Reflectez

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că tema amnistiei şi graţierii trebuie abordată, pentru ca acest subiect să fie închis, întrucât PSD şi ALDE au şi obligaţia de a repara nedreptăţile.

Pe de altă parte, preşedintele USR, Dan Barna, a spus, duminică seara, că dacă Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, PSD va arunca România către o adevărată revoluţie.

 

×
Subiecte în articol: gratiere Claudiu Manda
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close