Antena 3 CNN Politică Corlăţean: Nu am primit niciun semnal din partea SUA legat de dosarul "Microsoft"

Corlăţean: Nu am primit niciun semnal din partea SUA legat de dosarul "Microsoft"

Corlăţean: Nu am primit niciun semnal din partea SUA legat de dosarul "Microsoft"
Sursa foto: Foto: VideoNews
28 Sep 2014   •   19:43
Ministrul de Externe al României, Titus Corlăţean, a fost invitatul lui Radu Tudor, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", duminică seară. 
 
Oficialul a explicat că teoria conform căreia scandalul celor nouă miniştri cercetaţi în dosarul "Microsoft" ar fi venit ca un semnal din partea americanilor este o fabulaţie.
 
"Pe canal diplomatic nu am primit niciun soi de solicitare, din SUA, în legătură cu acest subiect. Nu am primit aşa ceva până acum şi sunt sigur că am fi primit, dacă se dorea. Nici pe căi neoficiale nu am primit nimic, ca să nu existe loc de discuţie."
 
Corlăţean a adăugat că nu este de acord modul de comunicare publică în astfel de situaţii. 
 
"Vreau să vă spun un lucru uman, fără să judec această cauză. Eu îi cunosc pe oamenii acuzaţi prin intermediul unui comunicat de presă. Îmi este foarte greu să cred că ar fi făcut aşa ceva. Cu prezumţia de nevinovăţie, care trebuie respectată până la capăt, îmi doresc să fie respectate anumite reguli, inclusiv în comunicarea publică. Prea uşor se fac anumite lucruri. Prea uşor apar chestiuni ca aceasta, care pot târî credibilitatea unor oameni. Am citit cu atenţie declaraţiile unora dintre cei acuzaţi, inclusiv colegi. Sunt oameni care nu au fost întrebaţi. În egală măsură, ei apar cu nume şi prenume şi cu chestiuni concrete. Este anormal să dai drumul public unor elemente concrete, fără să discuţi cu omul vizat."
 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close