Antena 3 CNN Politică Cristian Preda susţine că o intervenţie a Bucureştiului în situaţia din Republica Moldova ar merita încercată

Cristian Preda susţine că o intervenţie a Bucureştiului în situaţia din Republica Moldova ar merita încercată

Cristian Preda susţine că o intervenţie a Bucureştiului în situaţia din Republica Moldova ar merita încercată
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Mai 2013   •   16:23
Europarlamentarul PDL Cristian Preda a scris pe blog, referitor la situaţia politică din Republica Moldova, că nu este convins că intervenţia Bucureştiului mai poate repara ceva, dar că ar merita totuşi încercat.
 
Potrivit lui Preda, la Chişinău, criza politică declanşată de demiterea controversatului Vlad Plahotniuc din funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului, în luna februarie, e pe cale să se transforme într-o criză a regimului. “Ieri (n.r. sâmbătă), parlamentarii comunişti şi cei ai PLDM au amendat legea Curţii Constituţionale, deschizând calea demiterii membrilor acesteia cu votul a 61 de membri ai legislativului”, scrie Preda pe blog.
 
El aminteşte că preşedintele Comisiei de la Veneţia, Catherine Ashton şi Stefan Fule au reacţionat foarte prompt, considerând că în acest fel sunt nesocotite principiile statului de drept. Cristian Preda conchide că după ce Moldova a fost, în ultimii trei ani, elevul model al Parteneriatului Estic, calendarul european pare a fi dat peste cap.
 
Vineri, Parlamentul moldovean a abrogat, cu 65 de voturi ale deputaţilor PCRM şi PLDM proiectul de hotărâre prin care Corneliu Gurin a fost numit, acum două săptămâni, în funcţia de procuror general. La începutul lunii martie, Guvernul a fost demis, iar Parlamentul a rămas fără preşedinte. Marian Lupu a fost eliberat din funcţie şi urmează ca în trei luni să fie numit un nou preşedinte.
 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close