Antena 3 CNN Politică Decizia luată de liderii USL. Ce se va întâmpla cu votul asupra proiectului de revizuire a Constituţiei

Decizia luată de liderii USL. Ce se va întâmpla cu votul asupra proiectului de revizuire a Constituţiei

17 Iun 2013   •   12:43
Liderii USL au hotărât să amâne votul din plenul Senatului asupra proiectului de revizuire a Constituţie pentru începutul lunii septembrie. Decizia a fost luată în condiţiile în care avizul Curţii Constituţionale ar putea veni după încheierea actualei sesiuni parlamentare, relatează Mediafax.

Potrivit unor surse din USL, proiectul de revizuire ar urma să fie finalizat până miercuri în Comisia de revizuire a Constituţiei, urmând să fie transmis Consiliului Legislativ.

Apoi, procedura parlamentară prevede că documentul, împreună cu avizul Consiliului Legislativ, se transmite Curţii Constituţionale spre analiză. Potrivit legii, CC are la dispoziţie 10 zile pentru a emite un punct de vedere asupra proiectului de revizuire.

În situaţia în care judecătorii acordă un termen maximal, votul din plenul Senatului ar urma să fie amânat pentru luna septembrie, la începutul sesiunii parlamentare, au precizat sursele din USL.

Liderii USL sunt sceptici cu privire la convocarea unei sesiuni extraordinare în situaţia în care avizul Curţii Constituţionale va fi emis la mai multe zile după încheierea actualei sesiuni ordinare.

Iniţial, liderii USL preconizau că în octombrie ar fi putut avea loc referendumul pentru validarea Constituţiei.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că a declanşat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari.

 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close