Antena 3 CNN Politică „E o ieşire precipitată”. Iliescu, despre anunţul făcut de Băsescu privind referendumul

„E o ieşire precipitată”. Iliescu, despre anunţul făcut de Băsescu privind referendumul

„E o ieşire precipitată”. Iliescu, despre anunţul făcut de Băsescu privind referendumul
Sursa foto: Foto: Intact Images
11 Iun 2013   •   20:17
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, este de părere că Traian Băsescu a avut "o ieşire cam precipitată" când a anunţat începerea procedurilor privind referendumul. Iliescu a arătat că preşedintele României s-a grăbit să influenţeze dezbaterea actuală prin acest gest.

"E o ieşire cam precipitată pe parcursul discuţiilor antamate în legătură cu modificările de adus Constituţiei (...) Domnul Traian Băsescu s-a grăbit cu această intervenţie pentru a influenţa mersul dezbaterii. Dar nu e nicio problemă", a spus Iliescu, citat de Mediafax.

Fostul preşedinte a precizat că Traian Băsescu a devenit partizanul ideii ca România să treacă unicameralism, arătând însă că statele europene mari au toate un sistem bicameral.

"Referendumul la care face el referire ... poporul dacă spune mâine să se desfiinţeze Parlamentul ar vota desfiinţarea Parlamentului, ăsta nu e un criteriu. Noi ne-am aliniat la o tradiţie istorică a ţării, o practică generală a Europei. Doar ţările mici nu au Parlamente bicamerale, ţările cu anumită mărime au legislative bicamerale", a precizat Iliescu.

 

 

 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close