Antena 3 CNN Politică Un europarlamentar PD-L propune studierea în şcoli a istoriei UE şi a Constituţiei României

Un europarlamentar PD-L propune studierea în şcoli a istoriei UE şi a Constituţiei României

Un europarlamentar PD-L propune studierea în şcoli a istoriei UE şi a Constituţiei României
13 Apr 2010   •   20:04

Petru Luhan, europarlamentar PDL de Suceava, s-a pronunţat, marţi, în favoarea introducerii în cursurile din şcoli a studiului istoriei UE, a Constituţiei României şi a drepturilor omului. Potrivit Mediafax, europarlamentarul a discutat deja în această privinţă şi cu Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei.

Petru Luhan şi-a făcut publică iniţiativa în cadrul unui seminar organizat în Parlamentul European privind instituţiile europene. La acest seminar au participat, printre alţii, parlamentari PDL de Suceava, prefectul de Suceava, Sorin Popescu şi oameni de afaceri şi reprezentanţi ai unor instituţii publice din judeţ.

Petru Luhan a precizat că s-a constatat că cea mai mare parte a românilor nu cunosc rolul şi funcţionarea instituţiilor europene. Totuşi, el a menţionat că şi în alte ţări membre ale Uniunii Europene gradul de cunoaştere al acestor instituţii este scăzut.

"Când un cetăţean străin doreşte să obţină cetăţenia română i se cere să cunoască prevederile Constituţiei, dar cetăţenii români nu cunosc în totalitate prevederile constituţionale", a spus Luhan, citat de Mediafax.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Constitutia Romaniei
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close