Antena 3 CNN Război în Israel Ultimul bilanţ al ostaticilor din Gaza: 239 de persoane. Încă 40 sunt date dispărute

Ultimul bilanţ al ostaticilor din Gaza: 239 de persoane. Încă 40 sunt date dispărute

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a anunţat că numărul ostaticilor răpiți de Hamas la 7 octombrie a crescut la 239. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Oct 2023   •   06:43

Oficialul a precizat că printre ostatici se numără israelieni și lucrători străini și că 40 de persoane sunt încă clasificate ca fiind date dispărute. 

Ministrul israelian al apărării a acuzat Hamas de "manipulare psihologică"  după ce mişcarea islamistă s-a declarat gata să-i elibereze în schimbul tuturor deţinuţilor palestinieni încarceraţi în Israel. 

„Până în prezent, am notificat familiile a 311 soldați căzuți la datorie și 239 răpiți. Aș dori să explic acest număr. Este un număr incredibil, 239 de răpiri. Printre cei răpiți se află cetățeni, lucrători străini, nu puțini, ale căror identități și contactarea familiilor lor este complexă pentru noi și este nevoie de timp pentru a construi această imagine - de aici numărul pe care l-am menționat, 239. Continuăm să depunem mari eforturi pentru a aduna informații și pentru a ţine la curent familiile în permanență. Numărul persoanelor dispărute continuă să scadă și acum este de aproximativ 40”, a declarat Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al IDF.

×
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close