Antena 3 CNN Romandria O viaţă dedicată salvării animalelor. O româncă a creat cea mai mare rezervaţie de urşi bruni din Europa

O viaţă dedicată salvării animalelor. O româncă a creat cea mai mare rezervaţie de urşi bruni din Europa

O viaţă dedicată salvării animalelor. O româncă a creat cea mai mare rezervaţie de urşi bruni din Europa
Sursa foto: Foto: milioanedeprieteni.ro
de N.B.    |    07 Dec 2011   •   14:05

62 de urşi din toată lumea şi-au găsit acum liniştea şi libertatea într-o pădure din Zărneşti. Poveştile lor sunt triste: au fost bătuţi, batjocoriţi, ţinuţi în lanţuri sau înfometaţi. Cristina Lapis este femeia care a avut grijă de ei. În mai puţin de şapte ani, a reuşit să pună bazele celei mai mari rezervaţii de urşi bruni din Europa.

Totul a început cu ursuleţul Maya, un animal chinuit, ţinut într-o cuşcă, în lanţuri, care, de foame şi-a mâncat labele din faţă. I-a murit în braţe şi, în acel moment, Cristina Lapis a jurat că o să lupte pentru toţi urşii.

Şi s-a tinut de cuvânt. A început să elibereze urşii ţinuti în captivitate, în condiţii mizere şi fără hrană, pentru a-i distra pe turişti.

Cristina Lapis a ajuns să fie cunoscută şi apreciată în întreaga lume pentru munca ei. S-a împrietenit cu vedete precum Brigitte Bardot sau Natalie Imbruglia, iar reputaţia sa a trecut Oceanul. A fost chiar chemată să salveze viaţa unui ursuleţ de circ din Texas, obligat să meargă pe bicicletă.

Treptat, rezervaţia de la Zărneşti a devenit cea mai mare rezervatie de urşi bruni din Europa. Dar îngrijirea locatarilor de aici nu e deloc uşoară, animalele consumă peste o tonă de mâncare pe zi.

Cu toate că a salvat sute de vieţi, Cristina nu se considera o eroină. A oferi ajutor i se pare un lucru firesc, pe care îl poate face absolut oricare dintre noi.

 

×
Subiecte în articol: ursi salvati
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close