Antena 3 CNN Show Showbiz Michael Jackson a fost înmormântat la cimitirul Forest Lawn (VIDEO)

Michael Jackson a fost înmormântat la cimitirul Forest Lawn (VIDEO)

Michael Jackson a fost înmormântat la cimitirul Forest Lawn (VIDEO)
04 Sep 2009   •   08:17

Michael Jackson se retrage în istorie. La mai bine de două luni după ce a părăsit această lume, Michael Jackson a fost înmormântat în cimitirul Forest Lawn de lângă Los Angeles, în cadrul unei ceremonii cu caracter privat.

Mulţi spun că un alt Michael Jackson nu se va mai naşte niciodată. Iubit şi adorat, controversat şi criticat. Megastarul a revoluţionat lumea muzicală şi a fost un model pentru toţi artiştii ce i-au urmat.

Artistul a murit pe 25 iunie, în urma unei supradoze de medicamente.

Familia a dorit ca funeraliile lui Michael Jackson să fie cât mai discrete, în contrast cu grandiosul omagiu public care i s-a adus la câteva zile după deces. Înaintea ceremoniei, poliţia a blocat toate străzile din jurul cimitirului pentru a preveni aglomeraţia şi orice eventual incident. Mai greu de ţinut la distanţă, reprezentanţii televiziunilor nu mai pot transmite decât din elicopter.


Aproape 200 de invitaţi au aşteptat răbdători, pe o căldură toridă, sosirea familiei. Între ei se aflau prieteni ai lui Michael din toate generaţiile - de la veterana Elizabeth Taylor până la fostul copil-minune Macaulay Culkin. Coregraful Kenny Ortega, care a lucrat pentru spectacolele de la Londra, era şi el prezent, ca şi Lisa Marie Presley, prima soţie a lui Michael, sau pastorii de culoare Jesse Jackson şi Al Sharpton.



Ceremonia a început cu mare întârziere. Tatăl lui Michael, Joe Jackson, sosise la 30 de minute după ora programată, iar ceilalţi membri ai familiei - aduşi de un convoi de 31 de limuzine - au apărut şi mai târziu.

Sicriul aurit cu corpul neînsufleţit se afla deja la cimitir. Fraţii lui Michael, în costume negre cu cravate roşii, l-au purtat până la locul ceremoniei, în timp ce copiii săi luaseră loc în primul rând al asistenţei. Sicriul acoperit cu flori albe a fost instalat pe o estradă, flancat de două mari portrete ale megastarului.

Serviciul religios a început în aer liber, în lumina lunii, şi urma să continue într-una din cele 11 săli ale Marelui Mausoleu de granit şi marmură care adăposteşte locul de veci al lui Michael. Potrivit unuia din fraţii Jackson, copiii lui Michael urmau să depună, în mormânt, mici scrisori de adio pentru tatăl lor.

Celebra mănuşă albă purtată pe scenă de regretatul artist îl va însoţi, de asemenea, la locul de veci. Michael va fi, pentru eternitate, vecinul unor celebrităţi intrate în legenda Hollywood-ului - Humphrey Bogart, Clark Gable, Walt Disney sau Nat King Cole.

Antena 3

×
Subiecte în articol: michael jackson inmormantat
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close