Antena 3 CNN Sport A murit Tică Tănase, cel mai longeviv antrenor din sportul românesc

A murit Tică Tănase, cel mai longeviv antrenor din sportul românesc

Unul dintre cei mai importanți oameni din istoria sportului brașovean, legendarul antrenor Tică Tănase, a încetat din viață cu doar o lună înainte de împlini vârsta de 99 de ani.

A murit Tică Tănase, cel mai longeviv antrenor din sportul românesc
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Apr 2024   •   23:15

Tică Tanase a fost cel mai longeviv antrenor din sportul românesc. TicăTănase s-a născut în 28 mai 1925, la Ploiești. De-a lungul carierei sale de antrenor, a condus de pe banca tehnică nu mai puțin de 2.398 de partide oficiale.

Dintre acestea, 205 au fost meciuri inter-țări, regretatul tehnician fiind în mai multe rânduri și selecționerul naționalelor de juniori sau seniori ale României.

În cupele europene intercluburi și-a condus formațiile în 239 de meciuri și a ajuns de două ori în semifinalele Cupei Campionilor Europeni cu Steaua București, și o dată în semifinalele aceleiași competiții, dar la feminin, cu Rapid București.

Pe plan intern a cucerit de cinci ori titlul național cu Steaua, în perioada 1967-1971. Consacrarea avea să vină însă la echipa Tractorul Brașov unde a pus umărul la nașterea unor generații de excepție în voleiul brașovean. 

×
Subiecte în articol: a murit antrenor Steaua Bucuresti
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close