Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Alberto Contador, achitat oficial de acuzaţia de dopaj

Alberto Contador, achitat oficial de acuzaţia de dopaj

Alberto Contador, achitat oficial de acuzaţia de dopaj
16 Feb 2011   •   11:13

Triplul câştigător al Turului Franţei, Alberto Contador, a fost achitat de acuzaţia de dopaj de către Federaţia Spaniolă de Ciclism. Rutierul spaniol a fost depistat pozitiv cu clenbuterol în timpul unui test desfăşurat în iulie 2010. Anunţul oficial a fost făcut marţi de Juan Carlos Castano, preşedintele federaţiei, acesta explicând că informaţia nu poate fi publicată pe site-ul instituţiei din motive de confidenţialitate privind datele personale.

Decizia federaţiei spaniole vine la trei săptămâni după ce acelaşi for recomanda suspendarea lui Alberto Contador pentru un an. UCI şi Agenţia Mondială Anti-Doping pot ataca hotărârea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne în termen de o lună.

Este o zi bună. Au fost câteva săptămâni şi luni de care sper să nu aibă parte nimeni. Trebuie să trăieşti astfel de momente pentru a înţelege ceea ce simt. Adevărul este că daunele produse imaginii mele în ultima vreme sunt ireparabile”, a declarat Contador într-un interviu pentru televiziunea Voe7 după aflarea deciziei.

Rutierul spaniol este aşteptat să ia startul miercuri în Turul regiunii Algarve, în Portugalia. „M-am antrenat, dar nu sunt într-o formă la fel de bună ca de obicei”, a spus El Pistolero, care a dezvăluit şi faptul că intenţionează să obţină un al doilea succes în Turul Italiei: „Pentru moment, îmi planific sezonul până la Giro, apoi vom vedea care sunt obiectivele, în funcţie de ceea ce se va întâmpla în următoarele luni”.

×
Subiecte în articol: alberto contador dopaj ciclism
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close