Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Alina Dumitru şi Andreea Chiţu, campioane europene la judo

Alina Dumitru şi Andreea Chiţu, campioane europene la judo

Alina Dumitru şi Andreea Chiţu, campioane europene la judo
26 Apr 2012   •   17:56

Alina Dumitru a câştigat joi a opta medalie de aur la Campionatele Europene de judo, în limitele categoriei de 48 kilograme. Dumitru a învins-o în finala competiţiei de la Celiabinsk, Rusia, pe belgianca Charline van Snick.

În primul său meci, Alina Dumitru a învins-o pe Marina Krot (Ucraina), prin waza ari, apoi a trecut de irlandeza Lisa Kearney (ippon), în sferturile de finală a câştigat la rusoaica Liudmila Bogdanova (waza ari), în semifinale a dispus de franţuzoaica Laetitia Payet (ippon), iar în finală a câştigat la mare luptă (decizie) în faţa belgiencei van Snick.

Tot medalie de aur a câştigat şi Andreea Chiţu, la 52 de kilograme. Ea a dispus în finală, prin waza ari, de rusoaica Natalia Kuziutina.

Alţi şase sportivi din delegaţia României au fost eliminaţi joi în primele două tururi, după cum urmează: Carmen Bogdan (48 kg), Andreea Cătună (52 kg), Corina Căprioriu, Loredana Ohâi (57 kg), Dan Fâşie şi Szoke Laszlo (66 kg).

Campionatele Europene de la Celiabinsk au reprezentat ultima competiţie la care s-au putut obţine biletele pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Sportivii români care şi-au asigurat calificarea sunt Alina Dumitru, Andreea Chiţu, Corina Căprioriu, Dan Fâşie şi Vlăduţ Simionescu.

×
Subiecte în articol: Alina Dumitru
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close