Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Amy Williams cucereşte pentru Marea Britanie primul titlu olimpic la individual după 30 de ani

Amy Williams cucereşte pentru Marea Britanie primul titlu olimpic la individual după 30 de ani

Amy Williams cucereşte pentru Marea Britanie primul titlu olimpic la individual după 30 de ani
Sursa foto: Amy Williams
20 Feb 2010   •   12:47

Britanica Amy Williams a câştigat, vineri, medalia de aur la proba de skeleton de la Jocurile Olimpice de la Vancouver. Victoria britanice poate fi considerată o surpriză, toată lumea aşteptându-se ca titlul mondial să îi revină canadiencei Mellisa Hollingsworth. Acesta este primul titlu olimpic câştigat de britanici la o probă individuală la sporturile de iarnă începând cu 1980.
Mellisa Hollingsworth era dată ca şi câştigătoare la skeleton, dar calculele hârtiei nu se verifică totdeauna. Aşa s-a întâmplat şi vineri pe pista de la Whistler, iar Amy Williams a făcut legea, câştigând cu un timp cumulat în patru manşe de 3:35.64. Medalia de argint i-a revenit nemţoaicei Kerstin Szymkowiak, clasată la o diferenţă de 56 de sutimi de primul loc, iar bronzul unei alte sportive din Germania, Anja Hüber, venită la 72 de sutimi de Williams. Favorita Hollingsworth nu a încheiat concursul decât pe locul al cincilea. Mai mult, nici campioana olimpică de la Torino 2006, elveţianca Pedersen, nu s-a descurcat mai bine, încheind pe 9.
România a avut o concurentă la skeleton, pe Maria Marinela Mazilu, care s-a clasat pe locul al 19-lea în concursul de la Whistler, notează Mediafax.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Jocuri Olimpice vancouver
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close