Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Armstrong îşi anunţă o nouă retragere din ciclism pe Twitter

Armstrong îşi anunţă o nouă retragere din ciclism pe Twitter

Armstrong îşi anunţă o nouă retragere din ciclism pe Twitter
29 Iun 2010   •   14:07

Septuplul campion al Turului Franţei, Lance Armstrong, a anunţat că va concura pentru ultima oară în Marea Buclă, luna viitoare.

Americanul, în vârstă de 38 de ani, aflat în al doilea an de la revenire, a dezvăluit informaţia pe Twitter cu câteva zile înainte de debutul unei noi campanii în Turul Franţei, unde caută a opta victorie. "Şi da, acesta va fi ultimul Tur al Franţei pentru mine. A fost o călătorie grozavă. Abia aştept alte trei săptămâni minunate", a scris Armstrong.

Armstrong a trecut peste cancerul testicular şi peste o pauză în ciclismul profesionist cauzată de tratament pentru a câştiga Turul Franţei de şapte ori la rând, între 1999 şi 2005. S-a retras în 2005, dar a revenit spectaculos anul trecut, la vârsta de 37 de ani, spunând că i-a lipsit atmosfera competiţiei şi pentru a aduce la cunoştinţă riscurile cancerului.

A terminat cursa pe locul trei anul trecut, în urma coechipierului Alberto Contador şi a lui Andy Schleck, dar acum şi-a format propria echipă şi caută să câştige un nou titlu.

Turul Franţei din acest an începe cu un prolog la Rotterdam, sâmbătă, şi se încheie la Paris pe 25 iulie. Contador rămâne favorit pentru victorie, în timp ce Armstrong se numără printre contracandidaţi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lance Armstrong Turul Frantei
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close