Bomba cu ceas a ciclismului s-a activat. Michael Rasmussen a admis că s-a dopat și va numi și alți trișori

de N.B.    |    31 Ian 2013   •   17:58
Bomba cu ceas a ciclismului s-a activat. Michael Rasmussen a admis că s-a dopat și va numi și alți trișori Foto: bikeradar.com

Ciclistul danez Michael Rasmussen a recunoscut, joi, că s-a dopat timp de 12 ani. Declarațiile sportivului au fost făcute după ce a ajuns la o înțelegere cu autoritățile din domeniu prin care își ia angajamentul că va destăinui toate detaliile practicilor ilegale, informează Reuters.

În vârstă de 38 de ani, Rasmussen a declarat că a folosit susbstanțe interzise între 1998 și 2010, atât înainte, cât și după ce a fost suspendat din cauză că a lipsit de la controale anti-doping.

„Am trișat și am mințit. Sunt pregătit să admit acest lucru și să îm accept pedeapsa. Mă bucur că nu mai trebuie să va mint, așa cum am făcut-o timp îndelungat”, a spus danezul, anunțând că renunță la ciclism.

Ajungând la o înțelegere du autoritățile daneze, americane și olandeze anti-doping, precum și cu agenția mondiala WADA, Rasmussen a acceptat să mărturisească tot ce a făcut de-a lungul carierei și să numească alți cicliști care s-au dopat.

Conform acordului, Rasmussen a refuzat să dea mai multe detalii. El a admis că a folosit EPO, insulină, hormoni de creștere, cortizon și alte substanțe pentru creșterea performanțelor sportive, precum și faptul că a apelat la transfuzii de sânge.

În 2007, danezul a fost exclus din Turul Franței de către echipa sa, deși se afla în fruntea clasamentului, pentru că a mințit în legătură cu locul unde s-a aflat la un anumit moment dat, informații cerute de autoritățile anti-doping.

După scandalul din jurul lui Lance Armstrong, ciclist căruia i-au fost retrase toate cele șapte titluri câștigate în Turul Franței din cauza dopajului, Rasmussen ar putea fi doar începutul unei noi serii de dezvăluiri din lumea ciclismului sportiv.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close