Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Bomba cu ceas a ciclismului s-a activat. Michael Rasmussen a admis că s-a dopat și va numi și alți trișori

Bomba cu ceas a ciclismului s-a activat. Michael Rasmussen a admis că s-a dopat și va numi și alți trișori

Bomba cu ceas a ciclismului s-a activat. Michael Rasmussen a admis că s-a dopat și va numi și alți trișori
Sursa foto: Foto: bikeradar.com
de N.B.    |    31 Ian 2013   •   17:58

Ciclistul danez Michael Rasmussen a recunoscut, joi, că s-a dopat timp de 12 ani. Declarațiile sportivului au fost făcute după ce a ajuns la o înțelegere cu autoritățile din domeniu prin care își ia angajamentul că va destăinui toate detaliile practicilor ilegale, informează Reuters.

În vârstă de 38 de ani, Rasmussen a declarat că a folosit susbstanțe interzise între 1998 și 2010, atât înainte, cât și după ce a fost suspendat din cauză că a lipsit de la controale anti-doping.

„Am trișat și am mințit. Sunt pregătit să admit acest lucru și să îm accept pedeapsa. Mă bucur că nu mai trebuie să va mint, așa cum am făcut-o timp îndelungat”, a spus danezul, anunțând că renunță la ciclism.

Ajungând la o înțelegere du autoritățile daneze, americane și olandeze anti-doping, precum și cu agenția mondiala WADA, Rasmussen a acceptat să mărturisească tot ce a făcut de-a lungul carierei și să numească alți cicliști care s-au dopat.

Conform acordului, Rasmussen a refuzat să dea mai multe detalii. El a admis că a folosit EPO, insulină, hormoni de creștere, cortizon și alte substanțe pentru creșterea performanțelor sportive, precum și faptul că a apelat la transfuzii de sânge.

În 2007, danezul a fost exclus din Turul Franței de către echipa sa, deși se afla în fruntea clasamentului, pentru că a mințit în legătură cu locul unde s-a aflat la un anumit moment dat, informații cerute de autoritățile anti-doping.

După scandalul din jurul lui Lance Armstrong, ciclist căruia i-au fost retrase toate cele șapte titluri câștigate în Turul Franței din cauza dopajului, Rasmussen ar putea fi doar începutul unei noi serii de dezvăluiri din lumea ciclismului sportiv.

×
Subiecte în articol: ciclism dopaj Lance Armstrong
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close