Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Boston Bruins a câştigat Cupa Stanley pentru prima oară din 1972

Boston Bruins a câştigat Cupa Stanley pentru prima oară din 1972

Boston Bruins a câştigat Cupa Stanley pentru prima oară din 1972
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Iun 2011   •   11:13

Boston Bruins s-a impus cu 4-0 în meciul şapte al finalei NHL cu Vancouver Canucks şi a câştigat cea de-a şasea Cupă Stanley, trofeul decernat campioanei din liga nord-americană de hochei, prima după o pauză de 39 de ani.

Deşi Patrice Bergeron şi Brad Marchand au marcat fiecare câte două goluri în partida de la Rogers Arena din Vancouver, eroul meciului a fost portarul celor de la Bruins, Tim Thomas, care a apărat toate cele 39 de şuturi pe poartă ale canadienilor şi a plecat acasă cu trofeul de MVP al finalei.

A mers mai bine decât m-aş fi aşteptat. Nu voi minţi şi recunosc că am fost speriat. Am fost nervos în ultimele două zile şi m-am prefăcut cât de bine am putut, şi m-am tot prefăcut până am pus mâna pe Cupa Stanley”, a declarat Thomas la sfârşitul meciului.

Pentru echipa din Boston a fost cea de-a treia serie din playoff câştigată după un meci decisiv, un record în istoria NHL. De asemenea, Tim Thomas a reuşit să păstreze cifra 0 în dreptul golurilor primite de Bruins şi în finala conferinţei, şi în marea finală.

Boston a făcut un meci excelent. Au avut un portar în zi mare şi au reuşit să înscrie atunci când au avut ocazia. Nu există nicio îndoială că au meritat această victorie”, a spus Alain Vigneault, antrenorul celor din Vancouver, aflaţi la a treia înfrângere într-o finală NHL din tot atâtea prezenţe.

 


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close