Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Box: Mayweather revine şi câştigă în faţa lui Marquez

Box: Mayweather revine şi câştigă în faţa lui Marquez

Box: Mayweather revine şi câştigă în faţa lui Marquez
Sursa foto: floyd mayweather
20 Sep 2009   •   12:09

Floyd Mayweather Jr a revenit în ring pentru prima dată în 21 de luni şi a câştigat în unanimitate la puncte în faţa lui Juan Manuel Marquez în Las Vegas. Mayweather, care şi-a anunţat retragerea după ce l-a învins pe Ricky Hatton în 2007, l-a dominat pe oponentul său de cinci ori campion mondial la trei categorii.
Americanul l-a pus la podea pe Marquez în runda a doua, pentru a-l ţine din scurt apoi şi să rămână neînvins.
Mayweather a dominat toate cele 12 runde, ducând recordul carierei la 40-0 victorii, din care 25 cu knockout.
Mayweather care avea totuşi un avantaj în greutate şi înălţime, era favoritul luptei de la MGM Grand Garden Arena. L-a pus prima dată pe podea pe mexican în runda doi, pentru ca apoi să nu arate deloc semne de oboseală, iar în a şasea, lui Marquez a început să îi sângereze nasul.
"Am lipsit aproape doi ani, dar m-am simţit bine din nou în ring. Sunt fericit pentru victorie, dar ştiu că pot mai mult, "declara Mayweather, după verdictul celor trei arbitri: 118-109, 120-107 şi 119-108.
El nu a uitat să îşi laude şi adversatul: ?A fost un excelent mare micuţ. Am prins o lovitură năprasnică asupra lui, dar el s-a ridicat şi a continuat să lupte. Este un tip dur."
În timp ce Marquez sublinia că l-a suprins cu acel knockdown. ?M-a rănit în acea rundă, dar apoi, nu. NU vreau să caut scuze, dar greutatea a fost problema?.

De altfel, Mayweather a trebuit să plătească o penalitate de 600.000 de dolari anterior meciului pentru că nu a putut atinge limita impusă la cântarul oficial, de 65,3 kilograme.

×
Subiecte în articol: box
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close