Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Căldura neobişnuită de la Vancouver obligă organizatorii JO de iarnă să transporte zăpadă

Căldura neobişnuită de la Vancouver obligă organizatorii JO de iarnă să transporte zăpadă

Căldura neobişnuită de la Vancouver obligă organizatorii JO de iarnă să transporte zăpadă
Sursa foto: snowboard
03 Feb 2010   •   19:53

Organizatorii Jocurilor Olimpice de iarnă de la Vancouver, care vor începe pe 12 februarie, se confruntă cu o problemă neobişnuită pentru această parte a anului în Canada. Temperatura este una prea ridicată şi zăpada se topeşte. Din acest motiv, canadienii aduc zăpadă din alte părţi cu camioanele pentru a se asigura că nu vor fi afectate concursurile.
Doar nouă zile mai sunt până la deschiderea Jocurilor Olimpice, iar şeful Comitetului de Organizare, John Furlong, este nevoit să dea tot mai des asigurări că situaţie este sub control la complexul montan Cypress, unde vor fi competiţiile de snowboard şi freestyle. Astfel, este adusă zăpadă de la Allison Pass, de la 150 de kilometri de Vancouver.
"Acest lucru s-a întâmplat la fiecare Olimpiadă, iar noi încercăm să demonstrăm că avem controlul asupra situaţiei.", a declarat Furlong pentru Eurosport.
Muncitorii canadieni lumează ore suplimentare pentru a încerca să ţină locurile de desfăşurare a concursurilor la parametri optimi, deoarece acestea vor fi folosite pentru antrenamente încă de pe 4 februarie.
Veştile proaste vin, însă, în continuare, iar meteorilogii preconizează vreme ploioasă. Un coşmar pentru organizatori, întrucât ploaia topeşte zăpada cu o iuţenie impresionantă. Cu toate acestea, este de aşteptat ca, pe 12 februarie, zăpada să fie abundentă în Vancouver graţie eforturilor canadiene.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Jocuri Olimpice
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close