Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Judoka Alina Dumitru a ratat titlul mondial din cauza menstruaţiei şi lipsei unui doctor

Judoka Alina Dumitru a ratat titlul mondial din cauza menstruaţiei şi lipsei unui doctor

Judoka Alina Dumitru a ratat titlul mondial din cauza menstruaţiei şi lipsei unui doctor
16 Sep 2010   •   15:07

Alina Dumitru a pierdut titlul mondial din cauza absenţei unui doctor în delegaţia României de la Tokyo. Sportiva noastră a fost nevoită să se mulţumească cu medalia de bronz la Campionatele Mondiale de judo, explicând pentru libertatea.ro că a pierdut meciul din semifinale din cauza menstruaţiei.

Din cauza absenţei unui doctor în delegaţia care a făcut deplasarea în Japonia, Alinei nu i-au putut fi administrate vitaminele necesare pentru a-i putea întârzia ciclul, în aşa fel încât să nu fie probleme la un posibil control anti-doping.

"Am prins o zi foarte proastă, iar acest lucru m-a dat peste cap. O astfel de zi îţi poate strica toată pregătirea, dar ce puteam să fac. Din păcate, ciclul mi-a venit chiar în ziua concursului, cu o jumătate de oră înainte de meciul din semifinale cu japoneza. Mi-a fost foarte greu, pentru că în prima zi stau în pat, nu pot să fac nimic. M-am supărat foarte tare pentru că eram în formă bună, mă simteam bine şi eram motivată", a declarat sportiva.

"M-a deranjat faptul că s-a întâmplat pentru prima dată când, la un Mondial, am făcut deplasarea fără medic. Nu înţeleg de ce doctorul nu a venit", a mai adăugat judoka.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Alina Dumitru
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close