Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Lance Armstrong a recunoscut că s-a dopat, în interviul acordat lui Oprah Winfrey

Lance Armstrong a recunoscut că s-a dopat, în interviul acordat lui Oprah Winfrey

Lance Armstrong a recunoscut că s-a dopat, în interviul acordat lui Oprah Winfrey
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    15 Ian 2013   •   13:35

Lance Armstrong a recunoscut că s-a dopat, în interviul acordat realizatoarei TV Oprah Winfrey, în aceeaşi zi în care şi-a cerut scuze membrilor fundaţiei Livestrong pentru faptul că au avut de suferit din cauza lui.

Informaţia conform căreia Armstrong a admis faptul că s-a dopat a fost oferită de o sursă a AP, care şi-a păstrat anonimatul, deoarece interviul acordat de fostul ciclist lui Oprah va fi difuzat abia joi.

Potrivit Mediafax, americanul de 41 de ani nu a detaliat metodele pe care le-a folosit şi nici nu a numit eventuali complici la acţiunile sale.

După ce interviul a fost înregistrat, Oprah a postat pe Twitter că discuţia cu Lance a durat mai mult de două ore şi jumătate, fără a mai oferi şi alte informaţii.

Înainte de a ajunge la hotelul din Austin, Texas, unde a fost intervievat de Oprah, Lance Armstrong i-a vizitat pe membrii fundaţiei Livestrong şi le-a cerut scuze pentru „momentele penibile pe care le-au trăit din cauza lui”.

Fostul câştigător al Turului Franţei a spus întregului staff că va încerca să refacă imaginea fundaţiei, care a avut de suferit din cauza scandalului de dopaj în care a fost implicat, şi i-a îndemnat pe toţi membrii „să continue excelenta lor muncă de luptă alături de persoanele bolnave de cancer".

Armstrong, care a reuşit să învingă cancerul înainte de a reveni în ciclism şi să obţină un număr record de 7 victorii consecutive în Turul Franţei, a înfiinţat Livestrong în 1997.

El a renunţat la funcţia de preşedinte al acesteia în noiembrie 2012, după ce o anchetă a USADA a dezvăluit că Armstrong s-a dopat sistematic.

Ca urmare a rezultatelor anchetei, Federaţia Internaţională de Ciclism (UCI) i-a anulat întregul palmares începând cu 1 august 1998 şi l-a suspendat pe viaţă din activitatea sportivă, o decizie la care Armstrong nu a făcut apel.

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close