Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Lance Armstrong, din nou acuzat de dopaj: „L-am văzut injectându-şi EPO de mai multe ori”

Lance Armstrong, din nou acuzat de dopaj: „L-am văzut injectându-şi EPO de mai multe ori”

Lance Armstrong, din nou acuzat de dopaj: „L-am văzut injectându-şi EPO de mai multe ori”
20 Mai 2011   •   12:44

Lance Armstrong este din nou acuzat că s-a dopat de un fost coechipier. După ce anul trecut Floyd Landis a rup tăcerea, acum este rândul lui Tyler Hamilton să arate cu degetul spre singurul ciclist din istorie care a câştigat de şapte ori Turul Franţei.

Într-un interviu acordat postului american CBS, Hamilton a dezvăluit că l-a văzut pe Lance Armstrong injectându-şi EPO la ediţia din 1999 din Turul Franţei, prima dintre victoriile texanului în Marea Buclă.

În 1999 şi în 2000 s-a dopat cu EPO chiar în timpul turului, în 2001 ştiu sigur că a făcut asta doar când se pregătea. Am văzut EPO în frigiderul său. L-am văzut pe Armstrong injectându-şi EPO de mai multe ori. Toţi am făcut acest lucru, şi eu am făcut-o de câteva ori. Armstrong a luat ceea ce luam toţi, majoritatea plutonului, EPO, testosteron, tranfuzii sangvine”, a povestit Hamilton pentru o emisiunea care urmează să fie difuzată duminică, dar din care CBS a oferit mai multe pasaje joi seară.

Avocatul lui Armstrong, Mark Fabiani, a reacţionat imediat şi, printr-un comunicat oficial, i-a luat apărarea clientului său: „Toţi foştii ciclişti care apar la emisiunea «60 de minute» au jurat în trecut că nu s-au dopat. Acum, brusc, discursul lor se schimbă din dorinţa de a câştiga ceva bani şi mai multă atenţie. Însă lăcomia şi foamea pentru publicitate nu pot schimba faptele. Lance Armstrong este cel mai controlat sportiv din istorie. A trecute 500 de teste în cei 20 de ani de carieră”.

Prin intermediul contului său de Twitter, Lance Armstrong s-a limitat să comenteze astfel noile acuzaţii care i se aduc: „O carieră de peste 20 de ani, 500 de controale peste tot în lume, în şi în afara competiţiilor, niciodată depistat pozitiv. Nu mai e nimic de comentat”.

Tyler Hamilton, în vârstă de 40 de ani, s-a retras din activitate după ce a fost suspendat opt ani, în 2009, ca urmare a încălcării, pentru a doua oară, a regulilor antidoping. În 2004, el a fost primul sportiv depistat pozitiv prin transfuzie sangvină, iar în 2009 el a fost prins că folosea un steroid anabolizant, DHEA, o substanţă aflată înt-un medicament pe care îl lua pentru tratarea unei depresii cronice.

×
Subiecte în articol: Lance Armstrong dopaj Turul Frantei
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close