Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Lance Armstrong, în pericol să piardă Turul Franţei, după o accidentare gravă (VIDEO)

Lance Armstrong, în pericol să piardă Turul Franţei, după o accidentare gravă (VIDEO)

Lance Armstrong, în pericol să piardă Turul Franţei, după o accidentare gravă (VIDEO)
23 Mar 2009   •   22:02

Legendarul ciclist Lance Armstrong şi-a fracturat clavicula în Turul Castilla şi Leon şi poate rata prezenţa la Turul Franţei din luna iulie. Americanul, în vârstă de 37 de ani, a fost prins în mijlocul unui incident petrecut cu 20 de kilometri înainte de finiş şi a fost transportat la spital pentru îngrijiri.

Armstrong va zbura acum spre Statele Unite unde va consulta experţi medicali pentru a decide dacă are nevoie sau nu de operaţie. ?Vom vedea acolo ce e de făcut. Cred că pentru Turul Franţei este o mare problemă?, a spus sportivul. Acesta este programat să participe la Turul Italiei între 9 şi 31 mai, în timp ce Turul Franţei se va desfăşura între 4 şi 26 iulie.

Liderul echipei Astana, Johan Bruyneel, a declarat: ?Este o fractură fără complicaţii şi ar trebui să aibă parte de o recuperare rapidă?. Imaginile îl arată pe Armstrong căzând grav în prima etapă a cursei de cinci zile, pentru ca apoi să îl vedem stând pe iarbă şi ţinându-se de braţ.



?Clavicula este ruptă şi mai am câteva zgârieturi. Sunt foarte decepţionat. Nu mi s-a mai întâmplat asta, este foarte dureros?, a declarat Armstrong.

Texanul s-a retras din ciclism în 2005, după ce a câştigat Turul Franţei pentru a şaptea oară în carieră, dar în luna septembrie a anului trecut şi-a anunţat revenirea şoc, spunând că vrea să promoveze lupta anti-cancer. Supravieţuitor al cancerului testicular, Armstrong vrea să participe la Turul Franţei din luna iulie, după ce şi-a început revenirea în Turul Australiei, din ianuarie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lance Armstrong Turul Frantei
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close