Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Lance Armstrong promite că va ajuta liderul echipei Astana. În orice cursă

Lance Armstrong promite că va ajuta liderul echipei Astana. În orice cursă

Lance Armstrong promite că va ajuta liderul echipei Astana. În orice cursă
24 Oct 2008   •   03:01

Ciclistul american Lance Armstrong, de 7 ori învingător al Turului Franţei, s-a declarat, într-un comunicat difuzat de echipa Astana, disponibil ca în viitorul sezon să aducă sprijinul său oricărui coechipier care este mai puternic.
El a atras, totodată, atenţia că acum, la atâtea luni înainte de disputarea unor competiţii, este greu să faci selecţia liderului. ?Este ilogic să faci o preselecţie a unui lider pentru o cursă în luna octombrie a anului precedent. La Astana suntem norocoşi că avem cea mai puternică echipă din lume şi sper, nerăbdător, să alerg alături de aceşti mari ciclişti. Mă aflu în ciclism de destul de multă vreme pentru a şti că este vorba de un sport de echipă şi sunt total dispus să ajut pe cel mai bun, în orice cursă, pe Alberto Contador, Levi Leipheimer sau Andreas Kloeden?, a lansat, în fapt, americanul o întrecere cu tema ?Cine dovedeşte că este cel mai bun va fi lider?.
Pe de altă parte, Armstrong, care nu a fost ferm că va participa la Turul Franţei, a apreciat drept ?inovator şi foarte interesant? traseul Turului 2009, prezentat miercuri la Paris, ?cu plecare de la Monte Carlo printr-o etapă contracronometru pe 15 km, etapa de contracronometru pe echipe, o altă etapă pe lângă vechea mea casă din Gironde şi vizita pe la vechiul meu prieten Mont Ventoux?, frază care reprezintă o veritabilă declaraţie de dragoste îndreptată spre organizatorii Marii Bucle, care nu s-au vădit prea încântaţi de revenirea americanului.
Armstrong, care s-a retras din ciclism pe 24 iulie 2005, după şapte Mari Bucle câştigate la rând, între 1999 şi 2005, a confirmat pe 9 septembrie 2008 că va reveni în ciclismul de performanţă în sezonul 2009.
Agerpres

×
Subiecte în articol: Turul Frantei Lance Armstrong
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close