Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Lance Armstrong renunţă la lupta cu USADA şi va pierde cele şapte titluri din Turul Franţei

Lance Armstrong renunţă la lupta cu USADA şi va pierde cele şapte titluri din Turul Franţei

Lance Armstrong renunţă la lupta cu USADA şi va pierde cele şapte titluri din Turul Franţei
24 Aug 2012   •   11:58

Lance Armstrong a renunţat să se mai lupte cu morile de vânt şi a decis să încheie lupta judiciară cu USADA (Agenţia Americană Antidoping), care îl acuză de dopaj în perioada 1999-2005.

Rutierul, campion de şapte ori în Turul Franţei, care şi-a reafirmat, joi, nevinovăţia, a luat acestă decizie după ce tribunalul federal din Austin, Texas, i-a respins recursul formulat împotriva USADA, ceea ce permitea agenţiei antidoping să-şi continue ancheta cu privire la sportivul de 40 de ani.

"Astăzi, întorc pagina. Nu mă voi mai ocupa mult timp de această chestiune, în circumstanţele date. Mă voi consacra muncii pe care am început-o înainte de a câştiga Turul Franţei: să-i ajut pe oamenii şi familiile afectate de cancer", a declarat Armstrong pe contul său de Twitter.

În urma acestei decizii, directorul general al USADA, Travis Tygart, a declarat pentru AFP că Armstrong va fi deposedat de toate rezultatele înregistrate începând cu 1 august 1998. Lance va fi astfel deposedat de cele şapte titluri cucerite şi radiat pe viaţă din ciclismul profesionist. "Este o zi tristă pentru noi toţi care iubim sportul şi pe sportivi", a declarat Tygart.

Agenţia antidoping l-a acuzat pe Armstrong că a utilizat substanţe interzise, printre care EPO şi steroizi, precum şi transfuzii sangvine.

Ciclistul a acuzat USADA că nu este în măsură să-l cerceteze şi a cerut un arbitraj în justiţie, estimând că drepturile sale constituţionale au fost încălcate. Armstrong a declarat că este obosit de această bătălie şi de stresul care apasă asupra vieţii sale personale şi profesionale.





×
Subiecte în articol: Lance Armstrong
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close