Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Lance Armstrong respinge acuzaţiile lui Landis: Şi-a pierdut credibilitatea. Eu nu am nimic de ascuns

Lance Armstrong respinge acuzaţiile lui Landis: Şi-a pierdut credibilitatea. Eu nu am nimic de ascuns

Lance Armstrong respinge acuzaţiile lui Landis: Şi-a pierdut credibilitatea. Eu nu am nimic de ascuns
21 Mai 2010   •   12:29


Septuplul campion al Turului Franţei, Lance Armstrong, a respins acuzaţiile lansate de fostul coechipier Floyd Landis privind folosirea de substanţe dopante.

Landis, căruia i-a fost retras titlul din 2006 după ce a fost depistat pozitiv la un control anti-doping, a mărturisit că a folosit substanţe interzise şi i-a acuzat pe mulţi alţii, printre care şi Armstrong, că s-au dopat la rândul lor.

"Nu avem nimic de ascuns. Nu avem de ce să fugim", a declarat Armstrong, care a fost liderul echipei pe vremea în care Landis concura pentru US Postal, înainte să cadă destul de rău în etapa a cincea a Turului Californiei, de joi.

"Acuzaţiile nici nu are rost să le comentez. Nu vreau să vă irosesc timpul vostru şi nici timpul meu. Cred că istoria vorbeşte de la sine. Cu toţii am urmărit cazul lui Landis în ultimii patru ani".

Armstrong, care a fost dus la spital şi a scăpat fără oase rupte după căzătura de ieri, a declarat că Landis şi-a pierdut demult credibilitatea. "Acesta este un om care a fost sub jurământ în mai multe rânduri şi şi-a schimbat povestea de fiecare dată. Acesta este un om care a scris o carte pentru a câştiga bani, în care era cu totul altă poveste. Acesta este cineva care a luat, unii spun aproape un milion de dolari, de la oameni inocenţi pentru a se apăra în tribunale deşi era vinovat (n.r. Landis a avut un fond caritabil deschis pentru a strânge banii necesari pentru procese). Şi, acum, când toate resursele lui s-au terminat, povestea se schimbă. Cred că suntem cu toţii confuzi", a mai declarat Armstrong.

Armstrong a mai fost nevoit să respingă acuzaţii de dopaj şi nu a picat niciodată un test anti-doping. "E cuvântul nostru împotriva cuvântului lui. Îmi place cuvântul nostru. Pentru că este credibil. Floyd şi-a pierdut credibilitatea cu mult timp în urmă", a spus Armstrong.

Întrebat dacă îl va da în judecată pe Landis, Armstrong a declarat: Nu. Zilele mele de judecată s-au terminat. Consumă mult timp, energie şi bani. Am dat în judecată câteva persoane în trecut şi am avut succes în a-mi dovedi nevinovăţia. Dar nu trebuie să mai fac asta. Energia mea trebuie să o îndrept spre echipe, spre Livestrong, spre copiii mei. Nu o să îmi pierd timpul cu Landis".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lance Armstrong
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close