Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Lance Armstrong se teme că ar putea fi atacat la revenirea în Turul Franţei

Lance Armstrong se teme că ar putea fi atacat la revenirea în Turul Franţei

Lance Armstrong se teme că ar putea fi atacat la revenirea în Turul Franţei
18 Noi 2008   •   17:07

Americanul Lance Armstrong, de şapte ori câştigător al Turului Franţei, crede că ar putea fi victima unor atacuri venite din partea fanilor francezi, la revenirea sa în circuit, în 2009. El spune că spectatorii îl consideră vinovat pentru că a contribuit la distrugerea credibilităţii şi magiei faimoasei curse de ciclism prin suspiciunile de dopaj ce l-au înconjurat.
Într-un interviu acordat pentru cotidianul The Guardian, Armstrong a spus: ?Nu vreau să fiu într-o postură dificilă, dar există tot felul de reacţii din Franţa. Sunt nişte emoţii agresive, nervoase. Dacă luăm în considerare tot ceea ce se scrie, siguranţa mea este pusă în pericol Ciclismul este un sport la drum deschis şi spectatorii sunt aliniaţi pe acel drum. Încerc să cred că oamenii, chiar dacă nu mă plac, vor lăsa cursa să se desfăşoare fără incidente?, a declarat Armstrong.
Întrebat dacă asta înseamnă că se teme de un atac în timpul cursei de anul viitor, Armstrong a răspuns: ?Da. Există directori ai echipelor franceze care au încurajat oamenii să recurgă la astfel de acţiuni. Este o situaţie tensionată?.
Armstrong, în vârstă de 37 de ani, a câştigat de şapte ori Turul Franţei, între 1999 şi 2005, dar acest succes extraordinar venit din partea unui supravieţuitor de cancer testicular a fost pătat de cei care susţin că totul a fost realizat cu ajutorul substanţelor dopante. Cotidianul L'Equipe a scris în 2005 că şase mostre de urină ale lui Armstrong din timpul Turului Franţei 1999 au arătat că acesta a folosit EPO, un drog care îmbunătăţeşte performanţele. O investigaţie comandată de Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI) a concluzionat însă că analizele nu s-au desfăşurat corect şi că rezultatele nu pot fi privite ca probe.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lance Armstrong Turul Frantei
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close