Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Lucian Bute, din nou în ring. Pugilistul român luptă pentru centura de argint WBC și o nouă șansă pentru un titlu mondial

Lucian Bute, din nou în ring. Pugilistul român luptă pentru centura de argint WBC și o nouă șansă pentru un titlu mondial

Lucian Bute, din nou în ring. Pugilistul român luptă pentru centura de argint WBC și o nouă șansă pentru un titlu mondial
24 Feb 2017   •   09:34

Boxerul român Lucian Bute şi pugilistul columbian Eleider Alvarez au trecut fără probleme proba cântarului, joi, la Quebec City, înaintea meciului programat vineri la Centre Videotron din acelaşi oraş canadian, eliminatoriu pentru centura mondială WBC la categoria semigrea.

Dacă Bute a avut 173,6 livre (78,74 kg), Alvarez a cântărit 174,6 livre (79,19 kg), în condiţiile în care limita categoriei semigrea la WBC este 175 livre (79,38 kg). Potrivit presei canadiene, este de aşteptat ca la ora meciului columbianul să ajungă la o greutate de 86 kg, cu ceva mai mult de două kilograme faţă de cât va avea Bute.

''Mă simt calm şi încrezător. E timpul de a face toate sacrificiile pentru o evoluţie bună. Dacă voi da drumul la braţe, voi face un meci excelent. Mi-ar plăcea să obţin o victorie convingătoare, care să nu lase loc de îndoială'', a afirmat Bute după cântarul oficial.

Bute a fost contrat de antrenorul adversarului său, Marc Ramsay, care a apreciat că ''de fiecare dată când Lucian a întâlnit un boxer de calibrul A nu s-a ridicat la acest nivel, fie că el a fost Carl Froch sau Jean Pascal (a pierdut ambele meciuri, n. red.). Legat de Badou Jack (Bute a făcut meci egal, n. red.), este un boxer bun, dar nu are nimic special. În cazul lui James DeGale, el este mai bun decât o demonstrează de când a trecut la profesionişti''.

Câştigătorul meciului dintre Lucian Bute (va împlini 37 de ani pe 28 februarie), care are 32 de victorii (25 KO), 3 înfrângeri şi un meci egal la profesionişti, şi Alvarez (32 ani), al cărui palmares cuprinde 21 de victorii din tot atâtea meciuri (10 KO), va boxa pentru titlul de campion mondial WBC al semigreilor cu canadianul Adonis Stevenson.

Lucian Bute şi-a arătat dezamăgirea pe Facebook pentru faptul că meciul său nu va fi transmis de nicio televiziune din România: ''Cu profundă dezamăgire vă confirm că meciul meu nu a fost preluat de nicio televiziune din #Romania. Am primit enorm de multe mesaje de la cei peste 700 de mii ce urmăriţi această pagină în care sunt întrebat unde se vede meciul meu cu Alvarez pentru Centura #WBC silver şi am sperat până în ultima zi că am să pot anunţa cine televizează in ţară, dar nu a fost să fie. Vă asigur că nu preţul drepturilor a stat la baza deciziei televiziunilor de a nu transmite meciul meu. Oricum energia voastră, a românilor este cu mine şi vă simt mereu aproape! Voi urca în ring în jur de 5,30 dimineaţa sâmbătă!''

În aceeaşi gală, la categoria supermijlocie, va boxa şi americanul de origine română Dario Bredicean (11 victorii din tot atâtea meciuri), contra mexicanului Alejandro Torres (9 victorii, un eşec, două egaluri).

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Lucian Bute Quebec
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un tren s-a blocat aproape de Bucureşti. Oamenii au stat în câmp, fără apă
x close