Antena 3 CNN Sport Alte sporturi O tijă îi ţine în loc clavicula lui Lance Armstrong. Vedeţi cum arată! (VIDEO)

O tijă îi ţine în loc clavicula lui Lance Armstrong. Vedeţi cum arată! (VIDEO)

O tijă îi ţine în loc clavicula lui Lance Armstrong. Vedeţi cum arată! (VIDEO)
Sursa foto: lance armstrong
27 Mar 2009   •   21:49

Lance Armstrong a revenit în acest an în circuitul mondial de ciclism, dar acest lucru nu a fost deloc cu noroc. Sportivul american de 37 de ani a suferit o accidentare gravă în chiar prima etapă a Turului spaniol Castilla y Leon, când a căzut şi şi-a fracturat clavicula în mai multe locuri. Seriozitatea accidentării nu s-a aflat decât după câteva zile, iar operaţia care a urmat l-a lăsat pe Armstrong cu o tijă metalică şi 12 şuruburi într-un os de lângă umăr, clavicula.
Sportivul s-a declarat foarte mulţumit de felul în care a decurs operaţia, aşteptând acum ca osul făcut praf la impactul cu pământul să se sudeze la loc şi să îi dea posibilitatea de a concura din nou. Recuperarea va dura destul de mult, după ce speranţele americanului ca fractura să fie una simplă au fost spulberate de radiografiile care i-au fost făcute. Armstrong va trebui să mai sufere o intervenţie chirurgicală după ce osul i se va vindeca, pentru a i se extrage tija şi şuruburile fără de care nu s-ar putea vindeca în condiţii optime.
Mulţumit, totuşi, că accidentarea i-a survenit foarte târziu în carieră, el fiind ferit în restul timpului de astfel de evenimente nefericite, ciclistul declarându-se recunoscător că nu a suferit multe accidentări în cei aproape 20 de ani de când participă la concursuri. Sportivul a mai adăugat că speră, încă, să participe la Turul Franţei şi poate chiar la cel al Italiei, cu toate că perioada până la competiţia din "Cizmă" este mult mai mică, aceasta având loc în luna mai.
Priviţi un interviu dat de Armstrong la ceva timp după operaţie şi vedeţi şi felul în care arată osul ţinut în loc de tija metalică:

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lance Armstrong
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close