Antena 3 CNN Sport Alte sporturi România a pierdut finala CE de tenis de masă, în faţa Olandei

România a pierdut finala CE de tenis de masă, în faţa Olandei

România a pierdut finala CE de tenis de masă, în faţa Olandei
15 Sep 2010   •   18:36

Naţionala feminină de tenis de masă a României a pierdut, miercuri, la Ostrava, în Cehia, finala Campionatului European pe echipe, în faţa Olandei, cu scorul de 1-3.

România a trecut de Germania, în sferturile de finală ale competiţiei, cu 3-2, după care a dispus de Polonia cu 3-0, pentru a întâlni în ultimul act Olanda, formaţie în faţa căreia pierduse şi în faza grupelor cu scorul de 0-3.

Având în lot două jucătoare asiatice naturalizate, Olanda a plecat cu prima şansă şi în finala de miercuri, deşi cu mai multă concentrare româncele puteau zâmbi la final.

Daniela Dodean a deschis înfruntarea în faţa jucătoare Li Jie şi a cedat primul set la tie-break. Românca a revenit apoi şi a condus cu 2-1 la seturi, surclasându-şi adversara cu 11-6 şi 11-3, dar a cedat setul patru la tie-break şi a clacat în setul decisiv, scor 5-11.

În meciul doi, Elizabeta Samara nu a avut nicio soluţie pentru Li Jiao, cedând partida cu 0-3 (12:14 8:11 2:11), pentru ca România să fie menţinută în joc de victoria Iuliei Necula în faţa olandezei Linda Creemers cu 3-1 (11:8 6:11 11:5 11:5).

În meciul decisiv, Daniela Dodean a dat piept cu Li Jiao şi a cedat rapid primele două seturi, scor 7-11, 6-11. Jucătoarea din România a revenit totuşi excelent în următoarele două seturi, forţând-o pe jucătoarea naturalizată să joace pe rever, şi a egalat la doi situaţia la seturi, după 11-6, 11-7. În setul decisiv, Jiao a condus mereu, Dodean a reuşit să se apropie la 7-8, însă a cedat în cele din urma partida şi medalia de aur cu 8-11.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: tenis de masa
Parteneri
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital
x close