Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Turul Franţei: Lance Armstrong a ratat la mustaţă tricoul galben după contratimpul pe echipe

Turul Franţei: Lance Armstrong a ratat la mustaţă tricoul galben după contratimpul pe echipe

Turul Franţei: Lance Armstrong a ratat la mustaţă tricoul galben după contratimpul pe echipe
07 Iul 2009   •   22:23

Echipa Astana, pentru care activează şi Lance Armstrong, a ratat de puţin ocazia de a-l instala pe septuplul câştigător al Turului Franţei în fruntea clasamentului din 2009, după contratimpul pe echipe din etapa a patra.

Astana a câştigat etapa de 39 de kilometri din Montpellier, dar mai avea nevoie de două zecimi de secundă pentru a-i lua tricoul galben lui Fabian Cancellara şi să i-l dea lui Armstrong. Echipa texanului avea nevoie de o victorie la peste 40 de secunde pentru a surclasa echipa Saxo Bank, a lui Cancellara, însă avansul faţă de echipa care a sosit a treia a fost chiar de 40 de secunde. Pe locul doi au sosit cei de la Garmin-Slipstream.

După patru etape, Armstrong, care s-a retras în 2005 după ce a câştigat al şaptelea Tur al Franţei, se află acum la egalitate cu liderul cursei, Cancellara. Coechipierul său şi campionul din 2007, Alberto Contador, ocupă poziţia a treia, la 19 secunde în urmă.

?Am crezut că am reuşit. Bazându-ne pe timpii intermediari credeam că suntem în faţă, dar ăsta e ciclismul. Am făcut tot ce am putut mai bine. Am câştigat etapa şi timp faţă de rivalii noştri?, a declarat Armstrong, a cărui echipă a fost cronometrată în 46 de minute şi 29 de secunde.

Americanul ar fi devenit cel mai bătrân purtător al tricoului galben dacă l-ar fi întrecut pe Cancellara, dar recunoaşte că nu crede că e în stare să menţină pasul. ?Am vrut să fiu unul dintre cei mai buni din cursă şi cred că sunt, dar nu cred că sunt suficient de puternic să câştig. Cred că altcineva din echipă o va face. (...) Nu cred că tricoul galben va trece la alt rutier până nu ajungem în Andorra?, a mai spus Armstrong.

Rezultatele etapei a patra

1. Astana 46 minute 29 secunde
2. Garmin-Slipstream + 18 sec
3. Team Saxo Bank + 40 sec
4. Liquigas +58 sec
5. Team Columbia-High Road +59 sec
6. Team Katusha +1 min 23 sec
7. Caisse d'Epargne +1 min 29 sec
8. Cervelo Test Team +1 min 37 sec
9. AG2R La Mondiale +1 min 48 sec
10. Euskaltel-Euskadi +2 min 09 secs

Clasamentul general:
1. Fabian Cancellara (Swi/Saxo Bank) 10 ore 38 minute 07 secunde
2. Lance Armstrong (US/Astana) acelaşi timp
3. Alberto Contador (Spa/Astana) +19 sec
4. Andreas Kloden (Ger/Astana) +23 sec
5. Levi Leipheimer (US/Astana) +31 sec
6. Bradley Wiggins (GB/Garmin) +38 sec
7. Haimar Zubeldia (Spa/Astana) +51 sec
8. Tony Martin (Ger/Team Columbia) +52 sec
9. David Zabriskie (US/Garmin) +1 min 06 sec
10. David Millar (GB/Garmin) +1 min 07 sec

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lance Armstrong Turul Frantei
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close