Antena 3 CNN Sport Scandal la nivel înalt în sportul românesc: Ania Caill nu poate participa la Olimpiada de Iarnă de la Beijing

Scandal la nivel înalt în sportul românesc: Ania Caill nu poate participa la Olimpiada de Iarnă de la Beijing

Este scandal la nivel înalt în sportul românesc, după ce Ania Caill nu va participa la Olimpiada de Iarnă de la Beijing. 

Scandal la nivel înalt în sportul românesc: Ania Caill nu poate participa la Olimpiada de Iarnă de la Beijing
Sursa foto: Facebook / Ania Caill
de Georgiana Adam    |    18 Ian 2022   •   08:16

Sportiva nu se regăsește pe lista finală de preînscrieri a celor care se luptă pentru un loc în Asia, confirmată de Federația Română de Schi Biatlon. 

Aceasta a fost implicată într-un scandal și anul trecut, când, după multe discuții, a fost trecută, pe final, pe listă.

"Nu sunt pe lista pentru Olimpiada de la Beijing.

Am făcut tot ce era posibil să fiu inclusă, fiind, de departe, cea mai bună româncă. 

Am depus o cerere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Lausanne (TAS), sperând să îmi găsesc dreptatea. 

Din păcate și din mare surprindere, Federația Română de Schi Biatlon nu recunoaște competența lor, cererea mea fiind respinsă tocmai din motivul asta, pentru că, în statutul lor, nu permite", a scris Ania Monica Caill, pe pagina de Facebook.

Aceasta a subliniat că Federația a preferat să facă trialuri pentru sportivi aflați pe lista de preînscrieri, pe care ea nu s-a regăsit.

"FRSB nu m-a adăugat pe lista de preînscrieri pentru Olimpiadă și a decis să facă un trial pentru sportivi aflați pe această listă. 

Țin să reamintesc că sportivii aflați pe listă nu au niciun criteriu de calificarea internațional, au numai punctajul minim care le permite să ocupe acel lor de națiune care există pentru țările mici.

Eu sunt singura realmente calificată, datorită performanțelor mele care m-au proiectat în top 100 mondial. Eu nu am fost pe lista extinsă, așadar nu am avut voie să particip la acest trial.

Sportiva "calificată" poate participa la două probe, eu aș fi avut dreptul să particip la patru probe", mai spune sportiva.

Ca un scurt rezumat, sportiva considerată cea mai calificată pentru această competiție nu va putea participa la Olimpiada de Iarnă din Beijing, deși ar fi avut dreptul pentru patru probe. 

În schimb, Federația Română de Schi Biatlon a preferat o altă sportivă, care nu are dreptul de a participa decât la două probe.

Sportiva a avut probleme și anul trecut. Aceasta a avut cele mai bune rezultate ale României la Cupa Mondială, dar nu fusese trecută pe listă de către Federație pentru Campionatele Mondiale care s-au desfășurat la Cortina D'Amprezzo, între 8 și 21 februarie 2021.

Scandal uriaş în sportul românesc. Schioarea de top Ania Caill nu poate participa la Campionatul Mondial!

×
Subiecte în articol: ania caill
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close